Mandag er kursdag


Jeg vet ikke hvor mange russiskkurs jeg har hatt her i distriktet, men det begynner å bli noen, og det er også en del mennesker som har vært innom mine kurs i løpet av de 30 årene jeg har holdt på. Noen har gått på mange kurs og har blitt flinke i russisk mens andre bare har fått et lite kjennskap til språket. Men det har i alle fall hevet kunnskapen om russisk og Russland et hakk opp over gjennomsnittet. Og jeg tenker at det er med på å skape litt bedre balanse, og kanskje forståelse, mellom Øst og Vest.

I kveld var det 7. kurskveld for høstens begynnergruppe. Det er noen skikkelig flinke og ivrige der. En ung mann har bestemt seg for å lære seg dette språket og reiser til St. Petersburg i januar for å bo i en familie og gå på kurs. En annen, en eldre dame, reiser på kurs i mai. Så er det folk som arbeider sammen med russiskspråklige og gjerne vil kunne si noe, noen som har russisk kjæreste og noen som bare synes det er gøy med språk. Dette er seriøse språkstudenter! Det er gøy!

Selv om jeg er sliten etter skoledagen, og kjenner at det er tungt å gå ut igjen og gå hele veien ned til Kilen, er det noe som skjer når jeg kommer i gang. Det har ennå aldri slått feil: jeg får energi av disse kveldskursene. All den energien som de utstråler, og den iveren de har, gjør at også jeg blir varm og gyver på. Det er forunderlig. Og gøy.

Dette innlegget ble publisert i Russland. Bokmerk permalenken.

1 svar til Mandag er kursdag

  1. Inese sier:

    Så gøy! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s