På toget


I dag har jeg vært frem og tilbake til Lillehammer med tog. Det var egentlig ganske deilig å sitte så mange timer på tog igjen. Da fikk jeg lest ut boka til Rune Gerhardsen om faren. Morsom lesning og mye gjenkjennelig fra oppveksten på 50-tallet! Jeg fikk også begynt på en ny bok som jeg skal fortelle mer om en annen gang. Og jeg fikk med meg at Magnus Carlsen tok sin andre seier i VM. Som jeg sympatiserer med ham!!

Det er også et studium å se på folk på toget. Der er alle slag: den eldre kvinnen som blir fulgt av sine barnebarn på toget og formanet om at hun ikke må sovne og passe på at hun kommer av på rett stasjon, svensken som snakker høyt i telefon så vi alle sammen vet at han skal til Lofoten og tenker på en tur til Thailand, for dit reiser jo alle nå. Og som han banner! Det minner meg om at svensker bruker mange flere eder enn vi nordmenn. Så er det den unge damen som hoster hele veien og ønsker seg langt bort, de unge jentene som aldri har tatt tog til Oslo før og lurer på om de går av på riktig stasjon, og de som kommer fra Las Palmas med mye klirring i plastposene. En kan jo skrive en hel roman bare om disse. Allikevel får jeg både lest og sjekket nettet underveis……

På Lillehammer var det også mildt og fint, snøfritt og sol. Storgata var full av folk og like sjarmerende. I vinter er det 20 år siden Olympiaden der. 20 år! Det var jo bare noen få år siden!

Eirik tok meg med på Cafe Stift der han jobber som «trivselsvakt» i helgene. De ansatte ga ham godt skussmål, så da var tante fornøyd. Vi spiste et bedre måltid der og snakket masse om studiene og mulighetene videre med psykologi. Studentlivet er veldig trivelig i Lillehammer, skjønner jeg. Det var veldig fint å få litt «tantetid» i tosomhet en mørk høstettermiddag i Midt-Norge. Og i gatene er det bilder av Little Steven som er blitt halvt innfødt der i byen med sin TV serie «Lillyhammer». Eirik fortalte at han hadde møtt ham en dag han var ute og lufta en liten hund for en venn; store Eirik og den lille vofsen var tydeligvis litt pussig, så TV-stjerna hadde stoppet opp og pekt på de to. Litt «starstruck» fikk ikke Eirik frem noe særlig fornuftig, men nå kan han i alle fall si at han har «snakket med ham»!

Jeg fikk også levert fra meg en stor bag full av varer til julemarkedet på Steinerskolen der i byen som skal være til neste helg og avtalt at resten blir fraktet til Gjøvik for videresalg helgen etter. Du verden så effektive vi er! Den omreisende boden «Du store verden» sprer seg over hele Sør-Norge! Det ble mange fluer i en smekk i dag!

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s