Gode nyheter er sjelden kost


Det var ganske så oppløftende å lese avisen i dag morges. Hele to gode nyheter som brer seg utover sidene i Aftenposten. Det er to helt forskjellige saker, men ikke desto mindre oppløftende.

Den første saken er en undersøkelse som avisen selv har gjort: om folks ærlighet. De «mistet» 20 lommebøker med bankkort og 300 kr i rundt omkring i Oslo. Nå skulle de se hvor mange som kom til rette. Hele 15 lommebøker ble levert inn ganske fort! Riktignok var det tatt et par hundrelapper i to av dem, men allikevel: det vitner om stor ærlighet blant folk flest. De fem som ikke er kommet inn, er borte.

Den andre saken som vies stor plass, er at barnedødeligheten i Afrika har gått dramatisk ned de siste 20 åra. Dødsraten er fremdeles 15 ganger høyere enn i vår del av verden, men at antallet barnedødsfall er gått ned med 53 % i de østlige og sørlige deler av Afrika, er ganske oppsiktsvekkende. I det vestlige og sentrale Afrika er nedgangen på 39 %. Det er gledelige tall og vitner om bedre levestandard og helsevesen.

Når vi også vet at verden aldri har vært så fredelig som nå, blir det faktisk en veldig god dag med en del fremtidsoptimisme. Det er godt å ta vare på i denne mørketiden! 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s