På førjulstur til Gjøvik


002Det var veldig stille da jeg forlot huset i dag tidlig kl. 06.45 for å nå toget kl. 06.59. Og hvorfor i all verden var jeg oppe på det tidspunktet på en lørdag morgen? Jo, det var nok et julemarked, og denne gangen var det helt i Gjøvik. Jeg rakk akkurat frem til det åpnet og kunne stille ut «Du Store Verden-boden» med dukker, kalimbaer, uroer, dyrepenner, heklede smådyr, leirgjøker og ullsokker fra alle verdens kanter.

Det er morsomt å komme til en annen steinerskole. På et julemarked kjenner man fort igjen stemningen av dugnadsånd med foreldre, elever og lærere. Det er pyntet og lukter godt. Kafeene er fulle av kaffedrikkende mennesker, bodene har hjemmelagede leker og spiseligheter, barna løper rundt og har lyst på alt, foreldrene er litt ekstra rause den dagen og legger ikke merke til at de kjøper tilbake det de selv har laget. Boksalget er på plass med en bokorm bak disken og Steiner på bordet, steinsalget glitrer i krystaller i alle farger, ullengler og tresverd, lysdypping og skuespill med barna; alt er på plass, og stemningen er på topp.

Morsomt å komme til en skole som er så lik og så forskjellig fra vår. Det er en liten skole med 10 små klasser og omtrent 80 elever som befinner seg i et gammel trehus som en gang har huset et barnehjem. Skolen er allerede 26 år gammel og ligger vakkert til med utsikt mot Mjøsa. Jeg var på besøk der en gang for 15-18 år siden. Da var de svært bekymret for fremtiden, for det var bare noen og tredve elever, men siden den gang har tilstrømningen vært betraktelig bedre, og selv om det fremdeles er en liten skole, er det mange entusiastiske foreldre, og julemarkedet var fin-fint!

Salget vårt gikk godt, og nå er i alle fall alle barnehagegruppene på Gjøvik fylt opp med myke dukker fra Argentina og Peru. Barna kan glede seg over å ha så fine dukker.

Togturen frem og tilbake til Gjøvik gikk greit, men du verden så mange mennesker som hadde vært i Oslo i dag! Folk måtte stå på toget hjem! Og jeg hadde en mor med to døtre rundt meg som halte opp alle julepresangene de hadde kjøpt. Jeg vet mye om den familien nå!

Dette innlegget ble publisert i Steinerskolen. Bokmerk permalenken.

1 svar til På førjulstur til Gjøvik

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s