Ridderen hviler


courtenay_knight

I dag skal Parzifal få hvile. Vi forlot ham da han reiste ut for å søke nytt om sin mor. Vi vet hva som har skjedd med henne, men det vet ikke ridderen. Nå lar vi ham reise rundt uten å måtte rapportere til oss om sin ferd.

Imens reflekterer vi over denne giganten av en person som får hele verden til å stoppe opp i dag, alle medier til å rydde plass på sine avissider, radio- og tv-kanaler, nettaviser og facebook sider. Hva er det som gjør at han får all denne oppmerksomheten og respekten?

I disse dager når vi holder på med ridderen og hans mål i livet, har vi sett på alle de tolv dydene han skulle søke å oppnå. Og er det ikke som om Nelson Mandela var en av disse få mennesker – som også var politisk leder – som klarte å virkeliggjøre og leve etter alle disse dydene. Det viser hvor mye respekt man får om man faktisk gjør alvor av å strebe etter disse målene. Forsøker man å vise omsorg og beskjedenhet, standhaftighet og ydmykhet, tålmodighet og tilgivelse og så forene det hele i en betingelsesløs kjærlighet til menneskene og jorden, ja, da fortjener man all den respekt og oppmerksomhet man kan få. Jeg er sikker på at om man hadde hatt det samme forhold til helgener i dag som for 800 – 1000 år siden, så ville Nelson Mandela vært kandidat til en plass blant de hellige menn og kvinner, Ikke fordi han ikke var menneskelig og ufeilbarlig, men nettopp fordi han berørte så mange hjerter og påvirket så mange til å bli et bedre menneske.

Det er ikke kynikerne, haterne, folkemorderne og de korrupte som det reises statuer av og som blir hyllet i livet og i ettertid. Nei, det er en Mandela, en Gandhi, en Dalai Lama, en Mor Theresa, en Lev Tolstoj, en John Lennon og en Michael Jackson, fordi de forsøkte så godt de kunne å virkeliggjøre medfølelse og kjærlighet og appellerte til oss andre å gjøre det samme. Det kan vi aldri takke dem nok for.

De var vår tids riddere og skinte på like lang avstand som Den Røde Ridder for over 1000 år siden. Takk skal dere ha.

Dette innlegget ble publisert i De som vil noe mer. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s