Gawan og Parzifal


228 Gawan

Vi forlot vår unge ridder da han var blitt skjelt ut og nedverdiget slik at han var helt knust og ikke visste sin arme råd. I de to neste sangene i historien følger vi Gawan på hans eventyr.

Gawan blir av ren ridderplikt involvert i en strid mot en som heter Meljanz. Det er en hard kamp som ender med at Meljanz blir tatt til fange. Da får Gawan høre at en ukjent rød ridder har kjempet i hæren mot ham og at denne ridderen har bedt Meljanz om å vise ham veien til Gralen eller reise til Pelrapeire og hilse Kondwiramur og si at han elsker henne og lengter etter henne, men også etter Gralen. Da blir Gawan glad for at han slapp å kjempe mot Den Røde Ridderen, hans gode venn Parzifal.

Gawan drar videre og kommer til en ny by. Etter et eventyr i byen kommer Kongen og forteller at han har møtt den Røde Ridder og tapt for ham. Da måtte han love å søke Gralen, og om han ikke fant den innen et år, skulle han reise til Pelrapeire og si til Kondwiramur at han lengtet etter henne og elsket henne. Gawan blir nå bedt om å gjøre dette isteden for kongen, og de kommer til en avtale. Gawan rir da ut uten væpnere, for den som skal finne Gralen må ri alene.

Ut fra dette skjønner vi nå at både Parzifal og Gawan er på søken etter Gralen. Hvordan vil dette gå? Vil de begge finne den? Eller hva skjer? Det får vi snart vite……..

Dette innlegget ble publisert i Legenden om Parzifal - mens vi venter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s