Førjulsstress


frustrert

Adventstiden er for mange forbundet med mye stress. Jeg tenker ikke på shopping og manglende gaveideer, men det er så mye annet som skal på plass og avsluttes. Det er en forunderlig ting vi har at vi skal ha alt i boks før vi går til juleferie; vi skal ha avslutning på balletten og i korpset, på spillinga og i amatørteateret, det skal oppføres julespill og holdes julekonserter, og så må vi absolutt ha med oss i hvert fall 5 andres julekonserter også. Så skal man kanskje huske å sende en julehilsen til fjern og nær, kjøpe julegleder til naboer og fjerne slektninger, gjøre ferdig julevitnesbyrdet på skolen og rekke å få tatt prøven i norsk og tysk, historie og engelsk, og så må jeg for all del huske å lære meg å bake og få hard svor om ikke jeg kan det fra før.

De kollegaene som man har et så godt forhold til og som man setter så pris på, blir plutselig høyrøstet og aldri så lite aggressive når han ikke finner lysene til adventsstaken eller timen i matte faller bort pga av øvelse til julekonserten, og selv kjenner jeg at frustrasjonen stiger når jeg ikke får tid til å gi alle beskjeder jeg burde eller ikke får hatt den prøven jeg ville i russisk.

happy_people

Stemningen rundt omkring på de tusen lærerværelser og pauserom er til å ta og føle på. Da er det lurt å stoppe opp og tenke seg om: er nå alt dette så viktig at det skal gå utover humør og menneskelige forhold? Er vi ikke egentlig ganske glad i hverandre? Og er det ikke egentlig ganske dumt å stresse så forferdelig? Jula kommer uansett, og det vi ikke har fått gjort, gjør vi siden. Det gjelder ikke liv og død akkurat! En rolig kveld i sofakroken med VM i håndball fra Serbia er på sin plass. Veldig lurt at de legger dette mesterskapet de to ukene før jul, for da MÅ man faktisk sette seg ned og tenke på noe annet. Takk til det internasjonale håndballforbundet som skjærer inn i julestresset og gir oss noe annet å tenke på!

Håndballjentene i kjent stil

Håndballjentene i kjent stil

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsbetraktninger, Steinerskolen. Bokmerk permalenken.

1 svar til Førjulsstress

  1. Inese sier:

    Jeg jobber i en steinerbarnehage og den ene tingen jeg forsøker å gi barna mest av i Adventstiden er stillhet og ro. Hverdag uten stress for det har de sikkert nok av rundt seg.
    Hjemme har jeg boikottet juleshopping. Det er kun noen få gaver, med mening. Ikke bare for å gi, så de blir returnert butikken dagen etter Jul.
    Så har jeg jo bursdag på julaften og da skal man i hvert fall ikke stresse. Så, kjære folk, chill out! Relax! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s