Mørketid


En ulmende strime i vest

En ulmende strime i vest

Nå er det bare en uke til «sola snur» som vi sier. Snart begynner det å bli lysere igjen. Men først skal vi gjennom noen uker til med mye mørke. Det kan være hardt å komme gjennom, og vi teller ofte minuttene som vi «får» etter jul.

Men det er en annen side ved denne tiden her i nord, og det er muligheten til absolutt stillhet og ro. Til og med i byene blir det ganske så stille om noen dager. Da er det om å gjøre å ta vare på den roen, kjenne at farten stopper opp litt, falle litt inn i seg selv, for det er det sjelden tid til i det daglige.

Lys

På fredag var det en av elevene som sa at det var så godt med den rolige stunden vi har i hovedfag når jeg forteller videre i Parzifal legenden. «Nå begynner jeg å forstå hvorfor vi har denne perioden», sa hun, «den passer så godt til denne tiden før jul. Er det Steiner som har sagt det også?» Nei, det er nok vi som har funnet på det. Siden vi bor her oppe og har fordelen med denne mørke tiden, kan vi utnytte den stemningen for det den er verd. Slik har det blitt en stille førjulsstund hver dag i adventstiden i 2.vg. Det tror jeg er godt for sjelen både for gammel og ung.

Jeg gleder meg til romjulsdagene da stillheten og ensomheten skal få råde i flere dager. Det er det beste med hele jula. Så til dere som skal løpe på romjulsfester og selskaper: lykke til! Jeg sitter hjemme og nyter stillheten.

Blått er mørkets farge

Blått er mørkets farge

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsbetraktninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s