Julekonsert


julekonsert_20101216_1855970565

Kom ikke å si at vi ikke har tradisjoner! Julekonserten skal ingen tulle med. Vi kommer til å ha den så lenge vi kan krype eller så lenge vi kan skrape sammen til et kor og et orkester! Ikke det at ikke det lyder bra, men det hadde vær interessant å ha en konsert på et annet tidspunkt av året.

Vel, årets konsert er over, og jammen gikk det bra igjen! Det skulle ingen tro i formiddag. Man må ha en engels tålmodighet og tillit til menneskene for å klare å gjennomføre det hele. Det er fryktelig tungt på prøvene når elever ikke kommer, familier som reiser på ferie før konserten har vært, elever som ikke gidder å åpne munnen, står som melsekker uten å forme en enhet, folk som løper rundt og ikke finner ditt og ikke finner datt. Lydmenn som ikke har gjort ferdig det de har lovet og dessuten må dras opp av senga på et tidspunkt da de egentlig skulle ha vært på jobb. Et lydsystem som virker dårlig osv. Ikke rart nervene står på høykant når kvelden kommer og publikum strømmer inn i hundrevis. Hvordan skal dette gå?

julekonsert_20101216_1394158352

Og så plutselig så står de der, ungdommene i sine hvite skjorter og sorte bukser, synger gjør de jammen også, og ikke så dårlig heller! Lyd og lys er kommet på plass, og foreldre og besteforeldre lar seg røre og imponere av logistikken og flyten, spillet og sangen, bevegelsene og ordene.

Ja, da gjorde vi det igjen. Og takk for det!

Dette innlegget ble publisert i Steinerskolen. Bokmerk permalenken.

2 svar til Julekonsert

  1. Inger-Anne Rise sier:

    Jammen godt vi ikke visste om alt styret (selv om vi vet at det er mye arbeid som legges ned) i forkant av konserten. Det var en sann nytelse (jeg er fortsatt ikke helt fornøyd med lydmannen, men det er bare småtterier) Konserten var nydelig, og som du sa – det er ikke en musikkskole disse barna går på. Her hjemme har vi øvd både på flerstemt sang, cello og deklamere på engelsk – og helheten på konserten var helt maks.

    • Ja, det er best ikke å vite, men bare å nyte. For jammen blir det bra! Og tusen takk for agurkene. Det er toppers! Har ikke prøvd dem ennå, men gleder meg! Og hansken minner meg om den fine feiringen vi hadde. Glad for vi fikk til det (selv om det var også mye styr).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s