Det lakker og lir………


1291024562000_anballe20091029-03_3546277778x778r

Hva kan man vel annet enn å skrive om juleavslutning og juleferie i dag som det bare er en dag igjen, og den er mest kos og gøy. Riktignok skal noen avslutte periode og ha prøve i sitt fag i morgen tidlig, men så er det grøt og moro. Istedenfor å lese Parzifal i kveld skal jeg lage quiz og sette sammen grupper til lekene. Det er jo gøy! Noen elever  sa i dag at de kan tenke seg noen av spørsmålene. Det skal vi nå se på da! Noen kategorier er faste, og de som har vært med på det i noen år, vet hvilke det dreier seg om, men det er alltid overraskelser!

Det kjenns at det snart er ferie. Det har vært en lang økt fra høstferien til nå. Helt pakket med perioder og timer, så det er merkbart i kroppen. I dag var det siste kapitel av legenden i 2.vg., og det var en lettelse å få Parzifal i mål og alle var glade og antydning til applaus. Det gikk ikke dårlig med noen, som en bemerket. Nei, det gjør ikke det i legende- og eventyrverden. Ikke annet enn med de onde makter. De skal overvinnes, og det blir de.

MS-00024-C~Szene-aus-Parzival-Poster

Tre minutter før timen var slutt ble vi ferdig med Peer Gynt også i 3.vg. Det kjentes godt. Noen kan den fra før, som han som har sett den fem ganger å Gålå, hun som har spilt den i 9.kl. og hun som har sett den som vandreteater i Oslo, men det var gøy å lese den nå. De siste sidene er spennende, og samtalen om knappestøperen, korsveien og Solveig, var fin. Nå skal vi slå om oss med peergyntsitater!

Men en ting er sikkert: «Vi møtes ved neste korsvei, Peer, også får vi se om,- jeg sier ikke mer!»

Men først er det juleferie

Dette innlegget ble publisert i Steinerskolen. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s