Hvordan WOW-day oppsto


Christopher Clouder som grunnla det europeiske rådet for steinerskoler.

Christopher Clouder som grunnla det europeiske rådet for steinerskoler.

Det var helt i begynnelsen på 90-tallet. Jeg ble spurt om jeg ville være norsk representant i European Council for Steiner Waldorf Education. Hvorfor akkurat meg var nok fordi jeg allerede da hadde noen kontakter i steinerskoleinitiativ i de nye landene øst i Europa.

Dette europeiske rådet ble grunnlagt i 1991 på initiativ fra Christopher Clouder fra England, og jeg var med allerede fra det andre møtet. Det besto av representanter for steinerskoleforbundene i de forskjellige landene i Europa.

Etter å ha sittet i disse møtene, som fant sted tre ganger i året i forskjellige land, i et par år, slo det meg at dette var en unik mulighet til å nå ut til alle de europeiske steinerskolene, og hva kunne vi vel ikke gjøre da! En europeisk aksjon for vanskeligstilte skoler og initiativ burde lanseres. Det foreslo jeg og fortalte om Operasjon Dagsverk som allerede var en institusjon her i landet. Det var allmenn begeistring for å skape en slik aksjon. og dermed fikk jeg det hele i fanget! Er det noe jeg har lært på steinerskolen, er det at om du har en ide og et initiativ, så må du selv gjennomføre det.

Dette var i 1993, og vi skulle finne verdige prosjekter til den første aksjonen som fikk navnet WOW som står for Waldorf One World. Helmut Loebell, en opprinnelig tysker som bodde delvis i Østerrike og delvis i Colombia satt som representant for Østerrike i Rådet. Han hadde vært med på å starte SOS barnebyer i Colombia og drev utstrakt virksomhet for slumbefolkningen i Bogota. Han foreslo det første prosjektet der. Og slik ble det. Vi var i gang.

Hjelp med leksene i Bogota, Colombia

Hjelp med leksene i Bogota, Colombia

Dette innlegget ble publisert i Steinerskolen, WOW-day. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s