Julehandel og julegaver


julegaver_imageCopy_9d7e0f08_crop_9e1e20ba

Det var et antropologisk studium å gå i byen i dag. Særlig inne på det lokale shoppingsenteret er det en køgåing og opphopning av mennesker som er verdt en tur; hvis man holder ut da. Heldigvis er det ikke så kaldt ute, så da er man ikke polstra med ull og lag på lag. Vanligvis går jeg ikke med ytterklær, skjerf og lue inne, men det gjør man jo i et kjøpesenter om vinteren, og da blir man ganske svett. i tillegg blir man atal og irritabel, og da blir det ikke en direkte hyggelig og menneskevennlig  atmosfære i mylderet. Alle vil gjerne bli ferdig og komme seg ut. Noen er så fornuftige at de går i resten av byen der man kan komme seg ut i lufta med jevne mellomrom, men noen ganger må man akkurat i den butikken, og da må man inn i varmen. Puh!

Så er det plastposene da. Noen har 8-10 dinglende utenpå hverandre i hendene, og man kan lett lese hvilke butikker de har vært i. Jeg klarte i dag å si nei takk i fem butikker til plastposer siden jeg var utstyrt med ryggsekk og ekstra veske ( med fin Steinerskolen i Vestfold logo). Alle kassadamer og menn synes som meg at det er alt for mye plastikk. Allikevel tar de automatisk til plastposen når varen skal leveres ut. De spør ikke en gang! Det er jeg som må si stopp!

Jeg er fornøyd med de fem plastposene som i dag ble spart, men når jeg ser på de tingene jeg kjøpte, vet jeg ikke om det hjalp så mye, for en del av det er jo allikevel pakket i plast…..ja, men hva mer kan jeg gjøre? Jeg kan ikke akkurat pakke ut den vakuumpakkede laksen eller ta ut sengetøyet av plasten. Eller kan jeg det? Kanskje jeg kan…..da blir det i alle fall oppmerksomhet rundt plasten!

Gråpapir kan gå til gjenvinning

Gråpapir kan gå til gjenvinning

Så er det innpakningspapiret da. Alt det flotte, fargesprakende papiret lar seg ikke gjenvinne, så det skal ikke i papiravfallet. Da må jeg lete etter vanlig gråpapir, og jammen har de det på flere av de store butikkene. Man kan til og med forsyne seg gratis! Da kan man med god samvittighet ta noen meter og vite at dette kan jeg kaste i papirgjenvinningen etterpå.

Ja, da ble det en liten innsats for miljøet allikevel i dag! Og et studium i menneskelig adferd.

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsbetraktninger, Uncategorized. Bokmerk permalenken.

4 svar til Julehandel og julegaver

  1. Bendik sier:

    Det er ikke bare kassadamer, jeg er kassaMANN!

  2. Kirsten Henriksen sier:

    I år har jeg gått til innkjøp av tøyposer fra Søstrene Grene. De har også fine papirposer som kan brukes flere ganger. I tøyposene legger jeg to cedertrekuler (mot møll) og oppfordrer til at posene blir brukt til å oppbevare ulltøy i. Supert når man skal pakke bort luer og votter etter vinteren. Det rådyre ullundertøyet blir også oppbevart i disse posene. Nå pakkes julepresangene i tøyposene, ikke papir i det hele tatt. Jeg er så lei av å ha stua full av spesialavfall etter utpakkingen! God jul! Hilsen Kirsten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s