Første juledag


Første juledags frokost/lunsj

Første juledags frokost/lunsj

Dette må være den stilleste dagen i hele året. Inn til for få år siden var det ikke en gang en buss som gikk, og absolutt alt er stengt. Her ute på «den ytterste nøgne ø» i havgapet er det så stille det kan bli, foruten at vinden blåser kraftig. En lang lunsj med familien og alt mulig godt på bordet kan ofte vare til langt på ettermiddagen. I dag var det ikke så lenge, så det ble tid til både et slag kinasjakk og en tur til kirkegården og rundt skogen og stranda. Ganske pussig plutselig å se noen som svømmer midtfjords på en slik dag. Først trodde vi det var elg eller sel, men så viste det seg at det var to mennesker som svømte i dykkerdrakt og kom opp på ei brygge med et surfebrett under armen. Ja, ingenting er lengre som det var……….

Jeg husker da jeg var liten, da satt vi ved bordet hele dagen, og på slutten av dagen fant jeg ofte ut at jeg skulle gå en tur. Da var det bare en vei å gå: oppover  hovedveien, og det var som regel snø og kaldt. Ikke et menneske å se. Hjemme var det ikke lov til å gjøre noe, ikke en gang å strikke, og knapt nok å gå ut, så det ble fryktelig stille for en ungdom. Kanskje ble det noen leker og noen ganger rundt juletreet mens vi sang julesanger.

Jeg var Mick Jagger

Jeg var Mick Jagger

I dag har vi hver vår «duppeditt» til å holde kontakt med andre, spille spill og forsvinne inn i egen verden. Det er derfor veldig fint når vi kan spille noe sammen, og det har vi også gjort i år. Etter en omgang yatzy og kinasjakk ble det en gjettelek med navn på en kjent person på panna som vi skulle prøve å finne ut av ved å spørre ja- og nei-spørsmål. Jeg var Mick Jagger og fant det ganske fort ut. Det er gøy når alle generasjoner kan spille sammen. Da tenker vi at «dette skulle vi gjøre oftere», men slik blir det sjelden. Nå er det et år til neste gang.

Dette innlegget ble publisert i Hvasser, Hverdagsbetraktninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s