Michael Jackson i Manila julen 1996


322241_original

Siden det fortsatt er jul, kan vi ta en julehistorie til om Michael Jackson. Det var på hans History tour at han kom til hovedstaden på Filippinene rett før jul. Han ankom hotell Manila, og ikke før hadde han gått til rommet, så kom hans utsending ned i resepsjonen for å se etter ansvarshavende.  Gwen Carino, daværende PR officer for hotellet, forteller:

«Utsendingen sa at Michael hadde lest i Kjære Gjest brosjyren om arrangementet som skulle være på hotellet dagen etter; det skulle være en julefest for 300 barnehjemsbarn, og han lurte hvordan han kunne hjelpe til. Han foreslo å fylle opp 300 godteposer til barna. Men siden vi allerede hadde 50 sponsorer, hadde vi nok godter, så jeg tenkte meg nøye om. Det beste han kunne gjøre, sa jeg, var å være til stede slik at barna kunne få autografer og ta bilde med ham. Det mente hjelperen at kunne bli vanskelig, men han skulle overbringe spørsmålet. En stund senere kom mannen tilbake og sa at Michael gjerne ville gjøre hva det måtte være. Jeg hadde lyst til å skrike av glede, men roet meg ned og prøvde å fokusere. (-)

Neste dag var 7.desember, og Michael skulle komme etter at en del av programmet var over og gaveutdelingen skulle begynne. Plutselig så jeg ham komme imot meg: «Hi! How are you? Tusen takk for at jeg fikk være med. Jeg vet jeg er litt tidlig, men jeg ville ikke gå glipp av programmet.»

322439_original

«Tuller du?, spurte jeg, takk for at du meldte deg frivillig. Du kan jo sitte her og se på programmet.» «Sure, anything you say……(han så på navneplaten min), Gwen.» Jeg var målløs over hvor søt og beskjeden han var!

Etter opptredenen instruerte jeg ham at det var en pose til hvert barn og at han skulle dele dem ut til dem mens vi sørget for at de sto pent i en rekke. Klokken var ett, og vi hadde en julenisse med oss. Det var stekende hett, og jeg var litt engstelig for at det skulle være for varmt for Michael, så etter en stund sa jeg at han kunne ta en pause. Men det ville han ikke og henviste til julenissen som måtte ha det enda varmere! Ikke hørte jeg ham klage, og ikke ba han om vann en gang, men vi hentet noe appelsinsaft til ham.

7 de dezembro de 1996, Manila Na festa anual de Natal para os órfãos, Michael é apresentado para ajudar a distribuir 300 sacos de loot para as crianç

Etter en time så vi at salen holdt på å fylles opp av alle mulige andre mennesker. «Åh, jeg er lei for det, dette skulle ikke skje, sa jeg til ham. «Det er OK. Vi skal nok komme gjennom det, sa han med et smil.

Da det siste barnet hadde fått sin gave, var det fremdeles mange mennesker i kø som hadde kommet til. Hans hjelper sa at de kunne gå nå, men da svarte Michael rolig: «Vi kan ikke gå nå når det fremdeles et folk i kø. Det er jo jul, mann!» (-)

Det ble så mange mennesker på scenen der han satt at jeg merket han begynte å bli urolig og trampet forsiktig med foten. «Jeg har opplevd at en scene kollapset, og jeg vil bare være sikker på at vi alle er trygge,» sa han (-)

30275845

Jeg var redd vi skulle smelte alle sammen, så jeg både håpet og ikke håpet at det snart var slutt. Og på et tidspunkt var det over. Køen var borte, og han forsvant. «Og jeg som ikke fikk sagt farvel en gang,» tenkte jeg. Da så jeg ham komme tilbake: «Mange takk til deg og ditt team, Gwen. Dette betyr virkelig mye», sa han, «ser deg på konserten!» Så var han borte»

mjkop11

Senere under oppholdet besøkte han – som alltid – et barnesykehus. Det var så mange mennesker samlet utenfor at han måtte bukseres inn mens han vinket til massen.

mjkop14

Slik var Michael Jackson.

Dette innlegget ble publisert i Michael Jackson. Bokmerk permalenken.

3 svar til Michael Jackson i Manila julen 1996

  1. Flott blogg Astrid. Her får vi vite alt vi har vært med på, men ikke lenger husker detaljene, og mye vi aldri har hørt om, men som det absolutt ikke skader å få vite. Skriv av hjertens lyst. Det er så fint å lese.

    • Takk, Marianne. Du er min følger nr. 13! Men det er mange flere som leser den, i desember har det vært over 40 i gjennomsnitt pr dag. Det er gøy. Og landsoversikten teller nå 18 land! Det kommer mer!

  2. Inese sier:

    Nå fikk jeg tårer i øynene. Takk for at du deler disse historiene med oss!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s