Lokalt og økologisk


Nesten tomt i hyllene sent på ettermiddagen.

Nesten tomt i hyllene sent på ettermiddagen.

Så kom snøen og kulda. Det er midtvinters. Da er det bare å gjemme seg under ullteppet og vente på våren. Mange gidder ikke vente, men reiser for å møte den. Vi andre forsøker å gjøre det beste ut av det.

Vårt lokale samfunnet får av og til nye tilskudd som det er verdt å sette pris på. Det kan man gjøre på mange måter. Her vil jeg trekke frem det herlige bakeriet vi fikk for noen år siden som har sin bod på torvet i Tønsberg.

Havbakeriet holder til helt ute på Hvasser. De har overtatt Hvasser skole som ble lagt ned for en tid siden. Nå er det blitt bakeri. Det er veldig hyggelig at en skole som flere generasjoner har hatt sitt daglige virke i, og som har gitt livsenergi til et lite lokalsamfunn, blir brukt til noe som gir liv. I sommer var første året de hadde åpent der, og allerede før de åpnet på morgenen var det kø. Nå på vinterstid har de åpent bare på lørdager der ute mens de har sitt hovedutsalg midt i Tønsberg.

Vi gleder oss over mange forskjellige slags brød av økologiske råvarer. Før jul var det flere boder på Torvet, men nå er det ofte at brødboden til Havbakeriet er det eneste som minner oss om at Tønsberg en gang hadde et vel fungerende torvsalg. Der blide Silke står og selger velduftende brød alene på Torvet, er det hyggelig å stoppe opp og gjøre en handel. Om du kommer sent på dagen, kan det være lite utvalg igjen i hyllene, så det er lurt å være tidlig ute.

Takk til Havbakeriet som gjør hverdagen et hakk bedre for oss her i distriktet!

Dette innlegget ble publisert i Økologi og miljø, Lokalsamfunnet. Bokmerk permalenken.

2 svar til Lokalt og økologisk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s