Forførende krim


Noen ganger må jeg bare ha en krimbok! Noe som kan ta oppmerksomheten helt og føre meg inn i en fiktiv verden med spenning, noe som jeg bare MÅ vite slutten på!

For en tid siden leste jeg en bok av Jussi Adler-Olsen, den danske krimforfatteren, og det var ulidelig spennende, så jeg tenkte at jeg skulle ta en til av ham ved anledning. Den anledningen kom ved juletider, men den ble liggende lenge på bordet før jeg tok i den. Og da var det gjort!

Det underlige var at jeg bare trakk denne boken ut av hyllene på biblioteket, og det var en som het «Kvinnen i buret». Jeg forbandt ikke noe med den, men ikke før hadde jeg begynt å lese den, så sto det i avisen at den kom som film. Og nå går den på kino.

adler-olsen-jussi-kvinnen-i-buret

«Sjefsdetektiven» i bøkene til Adler-Olsen heter Carl Mørck og er en skikkelig dagdrømmer og lathans som liker best å sitte med bena på bordet. Hans assistent Assad er flyktning og sier han kommer fra Syria, men han har mer med seg enn han vil ut med til å begynne med. Det er et morsomt umake par.

imagesOSSREBZO

Adler-Olsen forteller om mennesker med stor ondskap, i alle fall er det slik i de to bøkene jeg har lest som er «Flaskepost» og «Kvinnen i buret». Han hopper gjerne i tid frem og tilbake slik at forbrytelsen blir rullet ut for leseren før etterforskerne har funnet det ut. Ondskapen til forbryterne er grenseløs. Det er derfor jeg ikke vil se disse fremstilt på film. Det holder med å lese dem. Takk.

Når man leser denne type krimbøker, er det som å bli forført. Din egen vilje blir koblet ut, og man bare føres videre i et forrykende tempo. Jeg liker egentlig ikke å miste egenviljen på den måten, men noen ganger er det befriende deilig, bare å «la det skje». Slik er det med denne type bøker. Og det er godt jeg kan bestemme selv når de skal få virke på meg. Det er greit å ty til når  mye annet truer med å sluke deg i hverdagen, enten det gjelder jobb, privatliv eller datamaskin.

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen

Så  det var «Kvinnen i buret»; besettende, morsom, fryktelig og veldig hurtig lesning. Det blir nok ikke den siste Adler-Olsen boken jeg leser.

Dette innlegget ble publisert i Bøker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s