Videregående på Steinerskolen


Studiekompetanse uten eksamen.

Studiekompetanse uten eksamen.

Vårt alternative videregående trinn holder på å drukne blant alle tilbudene om spesialisering og lekre glansa brosjyrer fra nye bygninger til store skoler med både 1000 og 2000 elever. Vi merker en elevnedgang på videregående trinn på Steinerskolen over hele landet unntatt i Byskolen i Oslo som bare er en videregående skole.

Vi promoterer skolen vår med brosjyrer utenfor Farmandstredet i Tønsberg

Vi promoterer skolen vår med brosjyrer utenfor Farmandstredet i Tønsberg

Vi kjemper for å bli sett og lagt merke til, men det er ikke lett i et samfunn som legger bestselgere i haug og stabler den «smale» litteraturen bort, som tapetserer byene med plakater for de filmene som allerede er kassasuksesser og lokker med «first price» varer på forreste rekke og legger de økologiske varene godt gjemt innimellom hyllene. Det jeg mener er at er du allerede stor, kan du bli større, men er du liten, forsvinner du fort i mengden.

russisk 3  001

Det er allikevel for meg en gåte at ikke alle i distriktet kjenner til Steinerskolen i Vestfold som har vært der nå i 40 år og som har syntes ganske så godt i lokalavisene omtrent hele tiden.

Slik kan det se ut en vintermorgen

Slik kan det se ut en vintermorgen

At det er drøssevis med fordommer der ute, er helt klart, så vi prøver så godt vi kan å imøtekomme disse ved å ta imot besøk og informerer elever og foreldre om igjen og om igjen.

steinerskolen   Steinerskolen_i_Vestfold

I dag har vi vært på Kongseik ungdomsskole og fortalt at det er mulig å søke steinerskolen også. To lærere og to elever var vi, og elevene våre er flinke til å snakke for seg, så det er en glede å høre på dem. Vi drar opp vår roll-up og forteller og forteller. Langsomt river vi kanskje ned noen fordommer og myter om skolen vår, og de skjønner at vi er ganske normale mennesker som går der og arbeider der. Men det er ikke lett, og når vi hører at elever på andre skoler ikke får lov å gå på besøk til «private skoler» når en hel uke er satt av for 10.klassinger til å besøke videregående skoler i distriktet, skjønner vi at vi har en jobb å gjøre.

003   004

Men vi gir oss ikke! Vi har plass til mange flere elever , og vi tror at mange vil trives, så vi håper på flere søknader i år enn i fjor. Hjertelig velkommen til alle som vil besøke oss!

Velkommen til oss!

Velkommen til oss!

Dette innlegget ble publisert i Steinerskolen. Bokmerk permalenken.

2 svar til Videregående på Steinerskolen

  1. Thea Mehl sier:

    Hei Astrid,
    Å bytte til videregående på Steinerskolen er et av det beste og viktigste valgene jeg har gjort i livet. Takk for fine år! Thea

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s