Et hyggelig gjensyn


Det er ikke noe som varmer et hjerte mer enn å se neste generasjon voks opp og finner sin vei. I dag hadde vi et veldig hyggelig besøk på skolen av en tidligere elev som ga oss en stor gave.

a1519de5b5d44b31a01de013b9b51a80

Karlis Neimanis gikk på skolen vår i fem år mens hans familie bodde i Norge. Da reiste de tilbake til hjemlandet sitt, Latvia der foreldrene startet en landsby for utviklingshemmede. Karlis gikk på teaterskole og ble skuespiller mens hans yngre søster kom tilbake til Norge for å gå videregående hos oss.

Karlis er ansatt ved Valmiera teater der han har spilt mange forskjellige roller, har sunget Marius i Les Miserables i Riga og er nå med i en TV serie som har spilt sine første 40 episoder og skal begynne på en ny sesong fordi den er så godt mottatt. Han har altså rukket å gjøre en hel del siden han gikk hos oss.

Klausâmgrâmatas «(Divas) puses: Latvieðu kara stâsti» atvçrðanas svçtki (Latvijas Okupâcijas muzejâ).

Denne uken har han sammen med sangerinnen Inguna Svane og pianist og komponist Emils Zilberts holdt en rekke konserter i Norge, og i dag kom de til oss. Inguna er sanglærer og har selv en praktfull stemme, og Emils er kjent komponist og musiker i Latvia der han har laget musikk til et 20-talls skuespill, spiller trommer i et band og er utdannet klarinettist. Det er altså svært habile musikere Karlis hadde fått med seg.

Pagraba%20bildes%20506  zilberts

De fremførte et knippe sanger fra musicalene Les Miserables og Phantom of the opera og la på et par latviske sanger og avsluttet med to fengende sanger fra My Fair Lady og Fiddler on the roof.

Å se vår «gamle» elev stå fjellstøtt på scenen, fritt fortelle morsomme episoder og så synge den ene perlen etter den andre, er en så usigelig glede at det virker langt inn i de indre organer. Det var tydelig at det var sterkt for ham også å være tilbake på et sted der han har nesten alle sine barndomsminner fra. Vi ble rørt både på den ene og den andre siden av scenen.

Til alle dere «gamle» elever som leser dette, vil jeg gjerne si at vi setter stor pris på å få besøk, og hvis dere vil bidra med noe, er vi veldig glade. Takk.

Etterpå gikk vi på indisk restaurant og pratet lenge........

Etterpå gikk vi på indisk restaurant og pratet lenge……..

Dette innlegget ble publisert i NorBalSam, Steinerskolen. Bokmerk permalenken.

2 svar til Et hyggelig gjensyn

  1. Ja, det var hyggelig å treffe igjen Karlis, som også besøkte oss her på Kristoffertunet på tirsdag. Synd at så mange var borte på Fjellheimen.
    Det er bevegende å se hva som kjer med mennesker.

  2. Inese sier:

    Så koselig!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s