En portretthyllest


Etter at Michael Jackson døde for snart fem år siden, ble det  satt i gang mange prosjekter for å hylle ham. Ett av dem var «The Michael Jackson Tribute Portrait».

michaeldottribute

Det var Jerry Biederman som satte det i gang. Han var en av de millioner av mennesker verden over som ble berørt av den tragiske bortgangen. Hankontaktet kunstneren og pointilisten David Ilan som et år før hadde laget et portrett av Barack Obama bestående av bare prikker, og hver prikk representerte en person! Det skulle nå også gjøres for Michael.

Det ble satt opp en webside med masse informasjon, og folk kunne bare melde seg inn og få sin prikk (eller «dot») et eller annet sted i Michaels ansikt.

img_1

Jeg var ganske så tidlig ute, så jeg fikk dot nummer 3912 og havnet i det venstre øyet. Det var morsomt å se hvordan portrettet utviklet seg etter hvert som hundretusener av mennesker kom til. De representerte 180 land!

Dr. Maya Angelou får sin prikk plassert

Dr. Maya Angelou får sin prikk plassert

Noen prikker som ble spesielt plassert i hjertet: representerte familie og andre kjente folk.

I forbindelse med Michael Jackson uken rundt 25. juni i 2011 viste David Ilan frem portrettet foran det Kinesiske teater på Hollywood Boulevard – eller walk of fame som den kalles – i LA. Det hadde jeg fått med meg, så jeg troppet opp sammen med mange andre fans. De som var der, skulle få en ekstra prikk, og denne gangen fikk vi en i hjertet.

Her får jeg min ekstra prikk i hjertet

Her får jeg min ekstra prikk i hjertet

Slik har det seg at jeg er en bitteliten del av dette hylningsportrettet til MJ.

De to siste som fikk sine prikker i portrettet har en spesiell historie. Det er søsknene  Millie og Gavin Murray fra Irland. De satt i baksetet i morens bil da noen ungdommer kastet en bensinbombe inn i bilen fordi moren ikke ville ta dem med dit de var på vei.

De to barna ble fryktelig forbrent. Gavin mistet det ene øret som smeltet pga. av den sterke heten! Dette fikk Michael høre om da han kom til Irland i 2006. Han ville besøke dem, men ble advart om å gjøre det etter alt han hadde vært gjennom. Legen Patrick Treacy som er dermitolog og behandlet Michael mens han bodde i Irland, var den som formidlet til Michel hvordan det gikk med barna. Han gråt da han hørte om hvor forbrent de var blitt og spurte stadig etter dem, men fikk aldri møtt dem.

Dr. Patrick Treacy får sin prikk

Dr. Patrick Treacy får sin prikk

Da portrettet skulle ferdigstilles i mai 2013, var det Dr. Treacy som foreslo at de to barna, som fremdeles gjennomgår behandling for forbrenningen, skulle få de to siste prikken i hjertet.

Millie og Gavin Murray får de to siste prikkene plassert.

Millie og Gavin Murray får de to siste prikkene plassert.

Det ble stelt i stand til en liten seremoni med David Ilan, Patrick Treacy og barna som på den måten endelig fikk «møte» Michael Jackson og høre om hvor bekymret han hadde vært for dem. Det gjorde et sterkt inntrykk på dem, og på den måten ble det også understreket hvordan Michael hele sitt liv prøvde å hjelpe barn som var i vanskelige situasjoner.

MichaelJacksonTributePortrait_4-16

Portrettet kan sees her og ellers kan man besøke : http://www.michaeljacksontributeportrait.com/

Dette innlegget ble publisert i Michael Jackson. Bokmerk permalenken.

1 svar til En portretthyllest

  1. Inese sier:

    Så spennende! Nå er du Michaels øye-og hjerte-sten! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s