Litt for spennende


Det er neste dag, og det er fremdeles litt for spennende. Så mange meninger og så mye forskjellig informasjon! jeg bare gjengir noen bilder i dag. Her er borgermesteren i Lvov (den mest vestlige byen i Ukraina) som kommer med en henvendelse til borgerne i sør-øst Ukraina. Han ber dem ta det helt med ro, for det er ingen der i vest- Ukraina som vil komme mot dem med tanks. De vil leve fredelig i ett Ukraina der det er plass for alle nasjonaliteter og språk. For den som forstår litt russisk, er dette en god øvelse: http://www.youtube.com/watch?v=2cMWPAPSx8I&app=desktop

safe_image

Så har vi dette bildet der det står på plakaten: Putin. Jeg er russisk. Dra pokker i vold!»

bilde 1

Så har vi denne plakaten: «Tiden er kommet for å gi meg tilbake mitt navn: Rus'» Som betyr å vende tilbake til det gamle russiske navnet på Russland, det som vikingene ga dem. Da var det nemlig to hovedsteder: Kievskaja Rus og Novgorod som dannet til sammen Rus’, altså ett rike.

Så har vi doktor Komarovskij, barnelege og tydeligvis en svært kjent lege i Ukraina, som lager små taler på youtube der han tar opp diverse. Denne gangen er det en henvendelse til foreldrene i Russland. Han ber dem inntrengende om ikke å tro all propagandaen som er på russisk TV. Samfunnet er delt i to, sier han, de som ser på TV og de som følger internett. Makan til løgn som det nå er på TV har han ikke sett en gang i Sovjetunionen! Om dere forstår: http://www.youtube.com/watch?v=0FpDiA4o22s&feature=youtu.be

Det er mye som pågår, og hva som er hva, vet ikke jeg, men jeg håper og ber om at dette ikke vil bli verre enn det allerede er. Den russiske Facebook siden mot innblanding i Ukraina har nå i løpet av et døgn vokst til omtrent 62.000 likes, og det i et land der data ikke er allment, og facebook i hvert fall ikke er kjent av så mange!

På vegne av landets psykiatere er det en gruppe som har gitt Putin diagnosen «hypertoksisk shizofreni» og mener også at han etter OL lider av Cesarsyndrom» fordi alt gikk så bra. Den russiske PEN-klubben oppfordrer til ro, Khodorkovskij maner til besinnelse, A. Navalny roper «Ikke krig!» sammen med folkene på gatene, og høyskoler og akademikere legger inn sine bekymringer osv. Det begynner å bli mange, og vi andre bare venter og håper..

Dette innlegget ble publisert i Russland. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s