Med kake til soldatene


I dag hadde jeg tenkt å skrive om noe helt annet enn situasjonen i Ukraina, men det er så mange interessante artikler, innlegg og kommentarer å lese at jeg vil gjengi en av dem her.

Liza Bogutskaja

Liza Bogutskaja

Den er skrevet av Liza Bogutskaja som i følge facebook siden hennes, jobber for Ukrainas designerunion, har studert pediatri ved Krim medisinske institutt og bor i Simferopol.

Hun forteller at hun hadde vært hos soldatene i går, og i dag bestemte hun seg for å gjøre noe aktivt. Hun gikk igjen til soldatene som okkuperer en av basene på Krim, men denne gangen tok hun med seg noen tatarkaker og litt mineralvann. Soldatene kjente henne igjen, og da sa hun omtrent følgende til dem (litt forkortet):

«Gutter. Dere er unge, veldig unge. Jeg har en sønn på 16 år. En gang ble han syk, og jeg pleiet ham i to år. Ikke lenge etter det ble jeg selv syk, og da sa han til meg: – Mamma, bare du blir frisk, så skal jeg, når jeg blir stor, beskytte deg mot alt, bare du blir frisk». Han er min beskytter. Dere er også mine gutter, mine sønner. Jeg er deres mamma. Dere skal vite at hvis dere får ordre om å skyte på meg, så skyter dere deres mamma. Hun venter på dere og gråter for der, og dere skyter på henne. Når hun faller døende om, sier hun ett ord: SØNN. Jeg synes virkelig synd på dere. Deres president har forlatt dere. I går på presskonferansen sa han uten å rødme for hele verden at det ikke er noen russiske soldater på Krim. At det er lokale bander som har kjøpt uniformer og våpen i Russland. Så sa han at når russiske soldater kommer til Krim, vil de føre kvinner og barn foran seg, og så skal vi se om ukrainerne vil skyte på disse kvinner og barn. Gutter, han har forrådt dere. I går forsto jeg at dere er dødelige. Han trenger dere ikke. Deres mødre trenger dere. Jeg har tatt med noen kaker til dere. Jeg har ikke bakt dem selv, men kjøpt dem i et tatarisk bakeri. De er gode. Jeg har også tatt med litt vann. Jeg setter det her. Om dere ikke spiser dem, vil hundene gjøre det. Jeg vil også komme i morgen med mat til dere. Fordi jeg er en mor. Jeg er russisk. Jeg er en ukrainsk patriot og dermed altså en banderovka og en fascist. Jeg bryr meg om dere. De takket meg: «Tusen, tusen takk…»

Da jeg dro derfra, så jeg at en gråt. Jeg vet at de vil vente på meg i morgen. I overmorgen vil de lengte etter meg. Og om noen dager vil de levere inn sine våpen…..»

1911837_322779254543577_985481563_n

Dette innlegget ble publisert i Russland. Bokmerk permalenken.

1 svar til Med kake til soldatene

  1. Inese sier:

    Rørende!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s