Immortal – Cirque du Soleil


Da er det på tide med noe som er bare gøy. Jeg vil fortelle om en opplevelse som det er omtrent 1,5 år siden. Det var i London, og det var Europa-premiere på Cirque du Soleils nye show Immortal med tema Michael Jackson.

695

Det skulle foregå i O2 arenaen, det samme stedet som Michael skulle gjøre sin konsert This is it, og som aldri ble noe av. Selvfølgelig var det helt spesielt å komme til akkurat dette stedet med akkurat dette showet som skulle minnes Michael Jacksons liv og musikk.

Jeg hadde vært ute i god tid og kjøpt billetter til den første kvelden. Det skulle vise seg at det ble så populært at de måtte utvide med flere kvelder, og jeg tror det ble åtte etter hvert. Men jeg var altså på den første.

679

Samtidig med at dette showet skulle vises i London ble det satt opp en utstilling med de mest kjente kostymene til Michael laget av Tompkins og Bush. Det ble selvsagt også lagt inn i programmet. Veldig spesielt å se alle disse kjente jakkene, buksene, skjortene som man forbinder med så mye musikk og dans, se dem i glassmontre på utstillingsfigurer…. Det var ikke fritt for at man ble litt berørt……

680

Så kom kvelden, og jeg fløt inn gjennom portene til O2 sammen med alle de tusener av andre som var kommet langveis fra. Jammen traff jeg også noen kjente fans fra Norge. Det var MJ plakater, MJ menyer, MJ after party, og det var MJ stæsj å få kjøpt.

687 688

Jeg hadde kjøpt billett langt fremme. Dette skulle jeg se ordentlig! Da jeg fant plassen min, viste det seg at jeg havnet ved siden av mine engelske fans venner som driver MJ bladet Iconic! Ja, blant de 12.000 som var der, måtte jeg altså havne ved siden av noen kjente! Hmmmmmm!

Et fantastisk show! Nærmere Michael kommer man ikke.

Et fantastisk show! Nærmere Michael kommer man ikke.

Rett før showet skulle begynne, så vi noen kjente skikkelser ta plass et par rader foran oss. Vi skvatt til! Det var John Branca, lederen for MJs etterlatte bo og Travis Payne, koreografen fra This is it som jeg hadde truffet et par år før. De hadde tatt turen over Atlanteren for Europa-premieren på dette spesielle stedet. Showet hadde åpnet i Las Vegas og hadde hatt en rundtur i USA før det kom til Europa. En av mine venner løp bort til John Branca og hilste på ham, for han hadde truffet ham bare noen måneder før på en annen premiere. Jeg holdt meg på plassen min, men kjente suget……..

Jamie King og John Branca

Jamie King og John Branca

Showet kom i gang, og jeg skal ikke si så mye om det her. Bare en ting: det var fantastisk! Nærmere Michael kan man ikke komme nå. Jamie King er ansvarlig for det meste. Han har danset med Michael, oppholdt seg lenge på Neverland for å få inspirasjon og har virkelig klart å ta frem essensen av Michael Jackson, mennesket og kunstneren. Vi svevde gjennom showet, gispet og gråt, lo og jublet. Men det var en annen som var enda mer med, og det var Travis Payne to rader foran oss. Han hoppet opp og sto foran stolen og digget på de heftigste dansenummerne. Særlig da den unge mannen med bare ett ben og på en krykke gjorde den mest halsbrekkende akrobatikk. Det var et syn bare å se på Mr. Payne!

Travis Payne

Travis Payne

Etterpå var vi helt utkjørt, og jeg kom ikke på noe after party, bare sto og så på alle menneskene som strømmet ut til undergrunnen og tenkte på denne mekverdige artisten som hadde fått til alt dette………

John Branca og Michael

John Branca og Michael

Neste dag skulle det være et lite ekstrashow for fansen. Det var den underlige impersonator Navi som hadde tatt initiativet til å samle noen som opptrer som MJ på en mindre scene på O2. Jeg hadde billett til det også og fant min plass på galleriet. Det var jo litt nedtur etter dagen før, men det var gøy å se hva de får til. Særlig ville jeg se hva de to som kaller seg «Signature» ville gjøre. De har vunnet «Brittain’s got talent». og jeg hadde sett dem på nettet. De er veldig morsomme: http://www.youtube.com/watch?v=3TFMgE4nQN8 der de blander østlige rytmer inn i MJ musikk og moves. Det var herlig å se dem!

691

Så ville jeg også se Navi siden jeg aldri hadde sett ham på scenen, bare når han går rundt i fullt MJ utstyr og prøver å være ham. Hadde også sett intervju med ham på engelsk TV, og han påstår at han er spesielt plukket ut av Michael, så….. Får vel bare si at det er imponerende hva han får til. Punktum.

Gutta i Signature og meg!

Gutta i Signature og meg!

Etterpå var det «meet-and-greet», og jeg var der! Da var det å ta bilder sammen med disse: Signature og Navi, så der står jeg da i armkroken til disse engelske showfolkene. Ikke rart at jeg smiler bredt på bildene! Det var jo bare gøy!

Med Navi

Med Navi

Dette innlegget ble publisert i Michael Jackson. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s