På besøk i Stortinget


Vi venter på å komme inn på Stortinget

Vi venter på å komme inn på Stortinget

Det er viktig at elevene kommer ut av klasserommet av og til, at de får se stedene, menneskene og institusjonene på ordentlig, ikke bare lese om dem. Derfor er vi alltid på besøk i Stortinget hvert år, og det er gjerne 3.vg. som får den fornøyelsen.

Siden det i år er 200 års jubileum for Grunnloven, har vi benyttet anledningen i samfunnsfag til å se litt ekstra på både loven og maktstrukturene våre både i 2. og 3.vg. Derfor ble årets utflukt for begge klasser. I dag har vi besøkt Stortinget.

Grunnloven

Grunnloven

Det er alltid gøy å komme til steder som man har hørt mye om, gjenkjenne dem fra TV og bilder og bare være der.

Vi ble mottatt litt spesielt i dag, for en av stortingsrepresentantene kom for å hilse på oss. Han skal komme på besøk til oss på skolen til fredag, så han ville bare se oss i dag. Det var litt stas.

Dessverre kom vi litt for sent til å få med oss spørretimen. I dag hadde statsministeren vår vært der og blitt utspurt, og Stoltenberg hadde spurt, så det hadde vært mye presse. Det satt bare en enslig TV-reporter igjen i vandrehallen da vi kom. Men vi kjente igjen hallen fra TV.

Inne i selve stortingssalen er det ganske rart å være. Vi så Vestfoldbenken som har syv representanter, og vi hørte om voteringen og hvem som sitter hvor. Vi så på plassene til statsrådene også.

005

Så fikk vi komme inn i Lagtinget der vi også fikk sitte på plassene. Lurer på om noen av våre elever noen gang vil havne på Stortinget. De er i alle fall blitt kjent med selve bygningen og innført i historien. Det er nå en utstilling i forbindelse med jubileet, så vi fikk 1814 historien enda en gang! Nå burde den snart sitte!

009

Etterpå var jeg borte og kikket på løvene på Løvebakken. Tenkte på at det var straffanger fra Akershus som har laget dem. Den ene hadde livstidsstraff, og den andre hadde en kortere straff og ble skulptør da han kom ut. Ikke mange som vet om de to i dag, men løvene pryder inngangspartiet til vår lovgivende forsamling!

Foto: Daniel Johannesen

Foto: Daniel Johannesen

Dette innlegget ble publisert i Steinerskolen. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s