World Cry Day


Vi har snakket før om alle de hyllestene og markeringene det ble arrangert og organisert etter at Michael Jackson døde den 25. juni 2009. Vi har også sett på noen av minnesmerkene som er satt opp.

atsb00026

World Cry Day var en ide som Amber Sites fikk da det ble klart at så mange mennesker rundt omkring i verden sørget over Popkongen. Ikke alle kunne reise til steder som har med Michael Jackson å gjøre, så hvorfor ikke gjøre det der de er? Det ble tatt initiativ til å organisere lystenning og samlinger i mange land, og den første markeringen fant sted på ett års dagen for hans død, den 25. juni 2010. Selv var jeg den dagen i London for O2 arenaen der folk møttes i hopetall.

417 422

I Leipzig i Tyskland har det vært organisert veldig store World Cry Days. Navnet er inspirert av sangen Cry som sier at man kan oppnå det utrolige og forandre verden «if we all gona cry at the same time tonight». Den sangen spilles og synges mens folk står sammen med lys på samme tid rundt omkring i verden kl. 23.30 den 25. juni. (norsk tid)

Jeg opplevde denne dagen for første gang da jeg var i LA i juni 2011. På det rette tidspunktet var vi utenfor porten til Neverland, og der kom det frem lys som arrangørene hadde tatt med og en cd-spiller dukket opp, og dermed ble Cry satt på på fullt mens vi sto og sang. Ikke fritt for at tårene strømmet fritt.

Neste gang jeg opplevde denne dagen var i 2012 da jeg var i Leipzig. Jeg var overveldet av å se hvor mye de gjorde ut av dagen. Det foregikk fra formiddagen til midnatt, og det var hundrevis av mennesker til stede. Det var satt opp informasjonstavler der man kunne lese om Michaels liv og alle de organisasjonene han ga penger til.

428 429

Det hele foregikk på en av de mest sentrale plassene utenfor Nikolai kirken som er selve symbolet for frigjøringen i 1989. En av prestene leste fra Dancing the dream og ei lita jente leste også opp. Det ble samlet blomster og lys ved en søyle på plassen. Det ble samlet inn pakker som skulle kjøres til vanskeligstilte familier i Romania. Det ble gitt blod. Det var salg av barnebøker og et telt med en såkalt «stille auksjon» med alt mulig av MJ stæsj.

Midt på dagen var det parade rundt i hele byen. En bil med tilhenger kjørte foran og spilte MJ musikk på enorme høyttalere. Alle de hundrevis av menneskene fulgte etter og sang til alle sangene. Folk stoppet på fortauene og sang med. Noen var tydelig berørt og tørket tårene, også av de forbipasserende.

427 420

Midt i paraden stoppet bilen, og en gruppe kom frem og danset Thriller. Det var imponerende!

Så ble det vist filmer på en storskjerm utover kvelden, og kl. 23.00 var det en sammenhengende linje med lys tvers gjennom byen til en plass der det er plantet et spesielt Michael-tre. Rundt det foregikk selv sangen til Cry kl. 23.30 på kvelden i mørket. Så gikk alle rolig hvert til sitt.

434

I fjor i 2013 var det også stelt i stand til World Cry Day i Leipzig, og jeg var igjen til stede. Det var riktignok flyttet til et annet sted, og været var ikke bra. Det var faktisk så kaldt at jeg ikke orket å være ute så lenge av gangen. Men en av de tingene som ble organisert var et gigantisk kor på mange hundre mennesker som sto på trappa til operaen og sang We are the World. Det var inntrykksfullt!

atsb00022

Det var også parade rundt i byen med musikk, og det var danseopplæring og opptreden underveis. Og på kvelden var det samling rundt treet med lys, men da var det ikke mange igjen, for man måtte være vinterkledd!

atsb00009  atsb00008

Det er helt utrolig hvor mye mange gjør for å minnes Michael Jackson. Denne dagen markeres mange steder i verden, og organisatorene i Leipzig oppfordrer til å ta opp tråden og arrangere det samme på vårt hjemsted. Ja, det er bare mangel på  pågangsmot som hindrer oss.

Dette innlegget ble publisert i Michael Jackson. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s