European Jackson Event 2014


De hadde lagt det til påsken slik at mange kunne komme. Det var godt siden det lå på et ganske så utilgjengelig sted for oss som kom langveisfra. Jeg hadde aldri vært på dette eventet før, men hadde hørt om det. Det hadde blitt arrangert flere år på rad, men hadde ligget nede i noen år. Men nå satset de igjen og hadde invitert alle de kunne komme på. I den lille byen Reusel et stykke utenfor Eindhoven i nedre og indre hjørnet av Holland skulle det skje på selve påskedagen. Det passet bra at Brad Sundberg la sitt seminar til Amsterdam dagen før. Det ble to fluer i en smekk, eller faktisk tre fordi seminaret ble utvidet til fredags kveld også. Litt av en påskeweekend!

Etter to intense dager «in the studio With MJ» i Amsterdam, dro jeg med et morgentog sørøstover til Eindhoven og håpet på at det skulle gå greit å komme seg videre. Det gjorde det! Hver halvtime gikk det buss ut i provinsen der i landet selv om det var første påskedag! Veldig bra i disse miljøtider!

Inngangen til eventet i Reusel

Inngangen til eventet i Reusel

Det skulle begynne kl. 14.00 allerede, og jeg ble nok litt sen siden bussturen tok en time og gikk innom alle landsbyer. Da jeg kom frem, fikk jeg høre at jeg var «etterlyst» siden de hadde ropt opp alle landene som var representert, og Norge manglet. De visste jeg skulle komme, så navnet mitt ble ropt opp, fortalte noen og understreket at jeg var kjent allerede.

Samlerobjekter til salgs

Samlerobjekter til salgs

Det var lotteri og salg av samlerobjekter som LP’er, singler, CD’er, bøker og dukker, og bak disken sto noen i røde t-skjorter med Unity på. Det skulle vise seg å være en belgisk fanklubb.

10173808_739571846082815_7983027504095727602_n 10277084_818748014819457_7509832798253673650_n

På scenen kom det ene nummeret etter det andre. Da jeg kom inn, var det en impersonater fra England som holdt på. Han hadde jeg sett på bursdagsfeiring for MJ i London et par år tidligere og fikk vite at han kaller seg Philly T. Så fulgte et helt band med sangere og dansere og musikere som gjorde live musikk. De var gode. Og om ikke lenge kom våre egne Kent Olaf Steinhaug og Lisa Schøne Johansen. Det var gøy å se dem her, og de hadde laget et flott opplegg med dans, sang og dramatisering sammen med noen barn de hadde hatt workshop med tidligere på dagen. Særlig var Earth Song med dramatiske bakgrunnsbilder og en soldat med gevær, spektakulært  Jenta som så kom med blomst til soldaten, gjorde det i beste MJ stil. Takk for det. Fint var det også med Lisa som sang Man in the Mirror med et kor.

009

Det var mange flere som opptrådte, men det ble litt mye, så jeg trakk meg litt tilbake til kafeen der jeg satt og snakket med noen av de belgiske fansen og diskuterte de forskjellige bøkene som er utgitt om MJ. En nederlandsk mann som satt sammen med oss, viste bilder av håndklær som han har brodert med MJ bilder på. De var helt utrolige! Det er helt grenseløst hva folk finner på!

Kent Olaf og Vincent fra Belgia

Kent Olaf og Vincent fra Belgia

Det ble en lang og hyggelig dag med mange nye bekjentskaper og opplevelser. Sent på natten skulle Kent Olaf, Lisa og jeg ta en drosje tilbake til Eindhoven. Den drosjesjåføren fikk en live fremføring av Billie Jean i to stemmer og et foredrag om Michael som han nok ikke glemmer så fort. Han tok opp sangen og skulle spille den for sjefen sin, for dette hadde han aldri opplevd i drosja før! Mitt tips er at han finner frem til flere Michael Jackson sanger når han er hjemme, og at han vil høre på dem med nye ører!

I was there!

I was there!

Neste morgen fikk jeg med meg en hurtig tur ut til Best for å se på History statuen som står på en parkeringsplass til en McDonalds. Sammen med en tilsvarende statue i Sør-Afrika er det meg bekjent den eneste som er igjen av de 12 som ble laget til History turneen, og er dermed et hvalfartsted for MJfans. Drosjesjåføren som kjørte meg, fortalte at han hadde danset som MJ da han var 16-17 år og bodde i Syria. Ja, hans innflytelse finner man overalt! Det ble en lang MJ helg med mange nye og gamle venner. Gøy!

Dette innlegget ble publisert i Michael Jackson. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s