He’s back!


Endelig kom dagen. Vi MJ fans har ventet i over en måned. «Nytt» album kom i dag i Norge og allerede på fredag enkelte andre steder. Som for eksempel i Belgia. Der var det lanseringsarrangement i Brussel med labyrint og Michael som hologram midt inni!! London sies å være tapetsert med Michael: på busser, i butikker, på gaten og undergrunnen. Mine venner der har gått helt amok og holdt det gående nå i flere dager med å «hjelpe til» å tapetsere byen.

London i disse dager

London i disse dager

I dag var det kø i HMV platebutikk på Oxford street der en gruppe fans hadde laget et stunt med en SVÆR plakat som de først hadde hengt på en bro over Themsen i går. De forteller at det ble solgt flere av det nye MJ albumet i formiddag enn på en hel dag for andre nye CD’er!! Ikke verst! Og de spilte plata hele dagen over hele butikken!

Det meldes også om kø i en av butikkene i København på lørdag da den ble lansert der. Det var fans som hadde avtalt å møtes på et visst tidspunkt i samme butikk både der, i Gøteborg, i Paris og London og på den måten skapte liv og røre. Og i Romania henger det DIGRE plakater på husveggene!

London undergrunn i disse dager. Her med Pez fra MJVibe

London undergrunn i disse dager. Her med Pez fra MJVibe

Og her i Norge? Ingenting. Platekompaniet er helt tause og helt usynlige. Jeg var selvfølgelig i den lokale butikken i dag og traff en likesinnet bak disken, Vi var enige om at plata er bra. Og først og fremst er det stemmen til Michael som vi gleder oss ved. Flere av sangene har vi hørt for lenge siden, for det er demoer som har lekket på nettet og som nå er bearbeidet av kjente produsenter til å få en «moderne» vri. Også vår egen Stargate har hatt hånd om en av sangene (kanskje den minst vellykka, spør du meg).

I formiddag i HMV på Oxford street i London

I formiddag i HMV på Oxford street i London

Det sympatiske er at det fins både den originale demoen og den nye tapningen på plata. Mange av oss foretrekker demoen. Der er det minimalt med instrumenter, og Michaels stemme lyder klart og tydelig i all sin glans. Den første sangen «Love never felt so good» skal være helt tilbake fra 1983 og er skrevet i samarbeid med Paul Anka. Den har fått tre versjoner på plata, demoen, en bearbeidet og en i duett med Justin Timberlake. Det var den de slapp som singel for et par uker siden, så den har vi vent oss til, og mange av oss er helt hekta.

Men det er en gruppe av fans som ikke er særlig glade for at det blir gitt ut noe av Michael etter hans bortgang. De boikotter og sprer masse sinne mot Sony og the Estate. Det får være deres sak. Underholdningsindustrien er en grisk hyene som sluker sine ofre og har ingen nåde. De skal en eneste ting: tjene mest mulig penger. Det gjelder både levende og døde artister. Jeg har i så mange år holdt meg borte fra denne industrien og ikke ofret den en tanke. Nå tar jeg dem for det de er. Og nyter Michael Jacksons stemme på den nye plata. Jeg fryder meg over at han nå er nr.1 på itunes i 20 land, at han selger igjen og igjen setter rekorder. Det er slik det skal være. Det er på toppen han har vært hele tiden.

Fra Romania denne uken

Fra Romania denne uken

Anmelderne er uenige, men det er mange svært positive, også her i landet. Særlig var VG god, mens NRK er veldig kjølig og Dagbladet også. I utlandet er det også blandet, men det er noen som hever ham igjen opp til skyene, der han hører hjemme. Det fryder mitt hjerte!

Over Themsen

Over Themsen

Så er det hva jeg synes da. Jeg har foreløpig bare hørt gjennom en gang, og jeg foretrekker demoene. Er ikke så glad i en del av det «moderne» synth greiene, men du verden……det er flott at verden får høre «Do you know where Your children are» og «Xscape». Det er umiskjennelig Michael Jackson. Tenk om han hadde fått sluttført dem selv! Så utrolig bra det ville ha blitt! Men akk, vi må bare venne oss til å få smulene fra hans bord. Jeg er glad for alt jeg kan få. Jeg har vært så heldig å få være på seminaret til Brad Sundberg, studioteknikeren som arbeidet med Michael i 18 år på både Bad, Dangerous og History albumene, og jeg har hørt Michaels stemme uten noen av instrumentene, eller bare med ett av instrumentene. Og det er ikke til å tro hvilken renhet og inderlighet som den stemmen rommer, hvilken fortvilelse, sinne og ømhet han kan modellere stemmen sin til. Det er som om den rommer hele verden, både dennesidige og den hinsidige.

London

London

Jeg vil aldri kunne forstå hvorfor han ble så latterliggjort og hundset. ikke rart han synger i Xscape: «No matter where I am, I see my face around. They pin lies on my name. They push them from town to town. Don’t have a Place to run. But there’s no need ot hide. I got to find a Place, but I won’t hide away. Xscape, got to get away, from the system rules in the world today. Xscape, the pressure that I face. From relationships has to go away. Xscape, the man With the pen, that Write the lies that has no end. Xscape, I do what I wanna, Cause I got to please nobody but me.»

Ja, han ble borte fra det hele til slutt. Men som vi skulle ønske at vi hadde ham her «to make the world a better Place»!

Dette innlegget ble publisert i Michael Jackson. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s