På vei inn i det nye adelskapet


2275Pensjonist_stort

Livet er en underlig foreteelse, pleier jeg å si. Og akkurat nå er det underligere enn noensinne. I morgen er siste skoledag for de som går i 3.vg. Men det er det også for meg. Jeg slipper nå forsiktig taket i det som har vært min gode og trygge havn i 32 år! Så lenge har jeg arbeidet som lærer, og jeg har elsket det! Ikke minst har jeg hatt gleden av å komme nær til mange unge mennesker og lære masse om livet. Nå skal jeg si farvel.

Hele livet har jeg tenkt at det måtte være fint med borgerlønn; å få en fast sum i måneden som gjør at man kan klare seg så nogenlunde, en «levelønn» som man sier i dag. Så ville jeg arbeide friere, ikke tenke på antall timer, bare gjøre det som jeg ser er nødvendig. Selvfølgelig skulle jeg ha faste timer i uka å undervise, men så er det alt det andre som trengs å gjøres på en arbeidsplass som en skole. Det er alltid et hjørne som det trengs å gjøre noe med, det er alltid noen man skal snakke med, et par brev som skal skrives, flere oppgaver som skal rettes, hyller som skal ryddes og ting som skal legges bort. Det tar aldri slutt på oppgaver som skal løses. Jeg kunne jobbe hele tiden. Jeg vet jeg ville klare det og ikke falle for fristelsen å legge meg ned.

Kanskje jeg skal begynne å spille golf?

Kanskje jeg skal begynne å spille golf?

Nå skal jeg få en slik «borgerlønn», dvs. en pensjon som det kalles når man blir eldre. Det betyr at jeg kan jobbe så mye jeg vil – uten å få betalt! Det er jo perfekt! Jeg må ikke ta noe for det jeg gjør. Det er jo full frihet!

Tror dere dette blir min tilværelse nå?

Tror dere dette blir min tilværelse nå?

Samtidig går jeg inn i det privilegerte nye adelskapet som er pensjonistenes tilværelse. Jeg håper jeg klarer å oppføre meg! Skjønt, nå er jeg blitt så gammel at jeg kan spandere på meg å endelig si akkurat det jeg mener. Man har ingenting å tape lenger. Man er jo allikevel gått ut på dato og tas ikke alvorlig lenger, eller hvordan er det? Kanskje jeg skal stå ute på gata med et skilt foran og bak med spørsmålet: «Kjøper DU økologisk!» Eller: «Kjøper Du rettferdige bananer?» Eller kanskje jeg bare skal stå ved kassa på Meny og spørre hvorfor de bruker så mange plastposer? Jeg kan også gå ute og slå med kjeppen på bilpanserne og kreve min rett som fotgjenger! Eller stoppe trafikken utenfor huset mitt, bare stille meg midt i gata og demonstrere at vi ikke vil ha alle de bilene her i byen! Noe slikt må jeg finne på. Aktivisten i meg blir ikke pensjonist. Tvert imot!

Slik har pensjonister det.....

Slik har pensjonister det…..

Så nå kan dere bare vente dere! Mine privilegier skal utnyttes til fulle! Jeg skal nå ta igjen for hele livet! Endelig vil jeg få statslønn slik som jeg fortjener! Kom ikke her og pirk meg på nesa! For jeg hører snart til det nye adelskapet!

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsbetraktninger, Steinerskolen. Bokmerk permalenken.

6 svar til På vei inn i det nye adelskapet

  1. Ellen sier:

    Du er en tøff dame!! Enjoy!

  2. torakelet sier:

    Takk for innsatsen, Astrid! Det var en ren fornøyelse og inspirasjon å ha deg som lærer! Og du må garantert ha inspirert flere enn meg. Men ingen grunn å hvile – det er ennå uløste oppgaver! Ha god sommer, og spennende reiser, møter og oppdagelser å fortelle her til høsten!

  3. Lita Lindquist sier:

    Jeg husker klokkeklart norsktimene i 9. Klasse 1982-83. Jeg elsket de timene og begynte å skrive dikt:) Gleden over å skrive – og troen på at jeg var flink til det- har jeg hatt siden den gang. Og det er takket være din undervisning, Astrid. Du må jo ha inspirert veldig mange opp gjennom. Takk for det du har gitt:) Også er jeg spent på hva du finner på videre.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s