Møte med fotografen Harrison Funk


Harrison Funk fumler med dataen for et par timer siden.

Harrison Funk fumler med dataen for et par timer siden.

Ikke før er vi ankommet hotellet her i Hollywood så er det «meet & greet» med en «special guest». Det var en svært broget forsamling av mennesker i alle aldre, størrelser og hudfarger. Og midt i forsamlingen satt en eldre kar og fingret med en datamaskin og en prosjektor som han ikke fikk til å virke (gjenkjennelig?)

Harrison Funk forteller

Harrison Funk forteller

Vi ble introdusert for fotografen Harrison Funk, en fotograf som har avbildet de fleste kjendiser både her og der. Han var den første som tok bilde av Nelson Mandela da han kom ut av fengsel.

Harrison Funk med Opus

Harrison Funk med Opus

Her var han fordi han var Michael Jacksons personlige fotograf i mange år.

Foto: Harrison Funk

Foto: Harrison Funk

Den første historien hans var om Nelson Mandela; da han kom til USA første gang før han ble president. Den første han ville treffe var Michael Jackson. Det hadde vært hans drøm, og nå skulle de møtes, de to gigantene. Harrison var der, og da Mandela kom inn, brøt han etiketten og gikk rett bort til Harrison siden han kjente ham fra før, og hilste på ham. Rett etter kom Michael Jackson inn i rommet, og da ble det Harrisons oppgave å introdusere de to for hverandre siden han kjente begge to! Det ble et vakkert bilde av dem. Han fortalte at Elisabeth Tayler var rundt omkring der også, og at Michael og Nelson trakk seg tilbake til et rom og hadde private samtaler.

Foto: Harrison Funk

Foto: Harrison Funk

Siden besøkte Michael Sør-Afrika flere ganger, og den første han besøkte var Nelson Mandela. De hadde mye felles, og begge snakket om den andre som en god venn.

"Han hadde et smittende smil". Foto: Harrison Funk

«Han hadde et smittende smil». Foto: Harrison Funk

Harrison fortalte også om minnestunden etter at han døde. Da de øvde dagen før, var det ikke noen som kunne holde tårene tilbake, Stevie Wonder gråt hele tiden mens han øvde på scenen. Bildet som ble brukt på programmet for minnestunden, valgte Cathrine Jackson ut, og det var Harrisons bilde. Da han viste oss bildene sine, så vi fort at det er noen av de mest ikoniske bildene som blir brukt overalt. Han var stolt at ett bilde som er det eneste som er blitt trykket tre gange i Life magazin.

Foto: Harrison Funk. Fra minnestunden 7. juli 2009

Foto: Harrison Funk. Fra minnestunden 7. juli 2009

Han sa også: Michael hadde et budskap, og det var kjærlighet. Han trodde at grunnen til at de hadde kommet så godt overens var at de begge gjerne ville forandre verden. Amen.

Dette innlegget ble publisert i Fotografer, Michael Jackson. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s