Siedah Garret – låtskriver og sanger som berører


Siedah Garrett

Siedah Garrett

Første gang jeg ble oppmerksom på Siedah Garrett var en snutt jeg fikk tilsendt der hun synger Man in the Mirror og sier noen ord om Michael Jackson først. Hun sier at hun har blitt spurt utallige ganger å uttale seg om Michael, og sagt nei til alle. «Hvorfor spurte de meg ikke mens han levde?» Spør hun og føyer til at de bare vil ha dårlige ting om ham, og det har hun ikke, for det finnes ikke!

Da ble jeg nysgjerrig på henne og hørte på flere sanger av henne. For en sanger! For en energi! For en kraft! Morsom er hun, og hun har noe å si.

Siedah+Garrett+Stars+Oscar+Nomination+Lunch+9n0xLzeynN7l

Siedah Garrett er født i 1960 og ble oppdaget av Quincy Jones på begynnelsen av 80-tallet. Hun sang på hans store album «Back on the Block» sammen med mange andre stjerner, både instrumentalister og sangere. Men hun skrev også sanger, og det var da hun skrev «Man in the Mirror» at tingene begynte å rulle skikkelig. Den var skrevet for Michael Jackson, og er en av de mest kjente sangene hans og utrykker hans innerste på en soleklar måte.

Siedah fortalte fra scenen på Catalina Jazzclub i Hollywood på hennes fødselsdag for to dager siden:

I studio med Michael

I studio med Michael

Jeg ble innkalt til Quincy i Westlake studio for å introdusere sangen for Michael. Da hun kom dit, spurte Quincy om hun kunne synge den. Ja, det kunne hun da og ble sendt inn i opptaksrommet. Der sto det to notestativer med notepapirer på. Øverst sto det «I can’t stop loving you», og nedover på arket sto en tekst med en slags rollefordeling, og der sto det: Siedah, Michael, Siedah, Michael annenhvergang nedover. Da kom Michael inn i studio, og det gikk opp for henne at hun var i ferd med å skulle synge duo med selveste Popkongen! Hun var mildt sagt, overveldet!

På scenen med Michael

På scenen med Michael

Siden skulle hun være med på Michaels verdensturne «Dangerous» der hun sang bakgrunnsvokal og duett med akkurat denne sangen. Hun er svært takknemlig for denne muligheten, og sier at sangen Man in the Mirror har gitt henne både hus og bil……..Hun var også med på å skrive sangen «Keep the Faith» for Michael.

Siedah er umiddelbar og morsom og gir alt på scenen. Hun synger forskjellig type sanger som jazz, pop og andre sjangere. Hun er også veldig glad i å strikke og viser gjerne frem sine nye kreasjoner og bruker enhver ledig stund i studio eller bak scenen til å trylle frem morsomme plagg med strikkepinnene.

To ganger er sangene hennes nominert til Oscar og hun har vunnet en Grammy for sangen «Love you I do» som var del av filmen «Dreamgirls». Hennes fire sanger til animasjonsfilmen «Rio» ble oscarnominert.

I takknemlighet til Michael skrev hun «Keep on lovin’ you» som ble spilt inn i 2012 som en hyllest til Popkongen og en oppfølger til «I can’t stop loving you»

Stjernelaget fra konserten for to dager siden: Greg Philinganes, Burt Bacharach, Quincy Jones og Siedah Garrett.

Stjernelaget fra konserten for to dager siden: Greg Philiganes, Burt Bacharach, Quincy Jones og Siedah Garrett.

På sin fødselsdag den 24. juni i år inviterte hun MJ fans til sin bursdagsfeiring på Catalina Jazzclub på Sunset blvd. i Los Angeles, og jeg var så heldig å være der. Sammen med seg på scenen hadde hun Greg Philinganes, pianist som har spilt på mange av Michaels sanger og turnert med ham på flere turneer, ingen smågutt akkurat! Det var fantastisk å være der. Da vi satte oss ned ved vårt bord, oppdaget jeg et bord midt i salen som stå ferdig pådekket, men tomt. Rett før showet skulle begynne, kom det en gruppe mennesker inn, og midt i denne gruppen var det en gammel mann som gikk litt forsiktig. Da så jeg det: det var selveste Quincy Jones! Han satte seg rett foran oss med sin bodyguard stående rett bak stolen sin til showet begynte. Da forflyttet han seg bakover i lokalet med god utsikt til sin sjef.

Der satt lille jeg fra Hvasser og hørte Siedah takke Quincy og synge den ene sangen etter den andre. På et punkt takket hun Burt Bacharach for en sang og henviste til ham også i salen! ikke nok med det, men mot slutten kom det enda en flott kar på scenen som sang sammen med henne, og viste seg å være en av medlemmene av The Temptations! Det var litt av en konsert!

Jeg klarte så vidt å få gitt henne en bursdagsgave med garn, pinner og oppskrifter til en sommerlys skandinavisk linjakke. Håper hun liker den! Da gikk enda et ønske i oppfyllelse: å få høre Siedah Garrett live! Går gjerne på konsert med henne igjen om det byr seg!

Dette innlegget ble publisert i De som vil noe mer, Michael Jackson. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s