På et hjørne i Berlin – fremtidsutsikter


bezirksguide_charlottenburg_bleibtreustrasse01

Jeg sitter på et hjørne i Berlin. Det er i en stille og travel bydel med alt hva hjertet begjærer av cafeer og restauranter og grønne trær. Jeg er på Savignyplatz. Der oppdager jeg en stor økologisk butikk. Det er bare å fylle kurven med grønnsaker og frukt, ost og vin, godteri og kjøtt i alle former og fasonger. Det er også kaffe og kaker å få kjøpt – og brød. utenfor er det et par bord, og jeg slår meg ned med frukten min.

berlinwest_DE03BW012

Damen i kassa kommer og setter opp en parasoll, og det er svalt og deilig. Folk kommer på sykkel, setter den utenfor og går inn og handler. Det er småbarnsfamilier, unge mennesker, gamle menn og kvinner i sin beste alder. Alle skal de ha økologisk, alle har de med vesker og kurver. Her er det minimalt med plastposer. Noen har med glassflasker i retur.
Jeg sitter et lite stenkast fra en av de store gatene i Berlin, allikevel er det lite trafikkstøy, ja, det er heller ikke så mye trafikk på gaten. S-Bahn går over hodet på meg. Folk kjører kollektivt.
Under jernbanesvillene er det en diger bokhandel med masse bøker om kunst, arkitektur, film og teater, bøker på engelsk og tysk, et eldorado for en som meg.

savbildgross

Dette gir meg fremtidsperspektiv; slik skal byene bli: sykler og kollektivtrafikk, økologiske butikker, økologisk og fair trade kaffe på alle hjørner, få biler og dermed lite støy. Det går an. Det har jeg sett i dag.

savignyplatz_14691

Dette innlegget ble publisert i Økologi og miljø. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s