Tilbake i komfortsonen


Det er bare å innrømme. Komfort blir viktigere med årene. Det gjorde ingenting å ligge på en madrass på gulvet, vaske seg ute i en balje, gå på utedo og spise svett brødskive med sand og gras i smøret for noen tiår siden. Alt det der vil jeg gjerne unngå nå. Det er kanskje noe med dette adelskapet som er mer naturlig når man blir eldre. Jeg snakker for meg sjøl, men jeg synes jeg har hørt det fra andre også.
Etter en svett togtur fra Berlin til Amsterdam, en like svett ventetid på Schiphol og en landing på Gardermoen som kjentes som en tur på ujevn grusvei, var det med stor glede at jeg mottok nyheten om overskyet vær og 19 grader. Det er de herligste nitten gradene jeg har kjent! Antagelig var det nærmere 16 da regnet styrtet ned, og tordenen dundret. Det gjorde ingenting. Jeg var hjemme!

Hjemme

Hjemme

Da jeg fikk vite at et fly var skutt ned over Ukraina omtrent samtidig med at jeg var i lufta, at flyet hadde startet fra samme flyplass som jeg, og at 298 mennesker var døde, ble jeg enda gladere for å være hjemme i god behold. Vi hadde flydd i forskjellige retninger. Jeg er så heldig at jeg ikke skulle østover, men nordover. Der har jeg min lille base.

Iconic

Det er bemerkelsesverdig hvor stor pris man setter på sin egen seng, sitt eget bad og sitt eget behagelige selskap som ikke forventer noe av deg når man har levd i noen år. Og det er utrolig hvilken komfort vi har! Uansett om badekaret er gammelt eller nytt, kjøkkenet er nyoppusset eller ikke, kjøleskapet er fylt eller ikke, du kan alltid fylle det igjen, og alt er kjent. Det er så uendelig behagelig, og det er som sagt bare å innrømme: vi vil gjerne ha det litt behagelig.
Det må bare ikke bli en vane, for da kommer man ingen vei, og verden forandrer seg ikke. Noen ganger må man bare ut av komfortsonen, utfordre seg selv og vinne nytt terreng. Nå har jeg gjort det for i sommer. Nå er det komforten som teller en stund.

Hjemme

Hjemme

Men jeg skal passe på at det ikke blir for bestandig!

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsbetraktninger. Bokmerk permalenken.

3 svar til Tilbake i komfortsonen

  1. Uansett hvor godt og behagelig jeg har det,setter jeg stor pris på mitt ståsted i verden og har ikke glemt hvor jeg kommer fra. Min kjære Bestemor og Bestefar lærte meg å sette pris på alt rundt meg og ikke ta noe for gitt. Jeg har reist med Malaysian Airline to ganger og er glad for at jeg kom trygt frem .To ganger på kort tid har mange reisende dessverre ikke vært så heldig som meg ! Uansett vi kan ikke bli for redde for å leve,men kanskje ta noen forholdsregler! Å bevege seg utenfor komforsonen gir alltid en mestringsfølelse og det er viktig enten man er ung eller gammel. Etterhvert i livet.. når kroppen verker både her og der,er det naturlig å ønske seg litt mer komfort. 🙂

  2. Kristin Hagen sier:

    Herlig, Astrid. Kjenner meg godt igjen. Vi får utfordre komfortsonen på annet vis enn med knirkende kropper, men vi gir ikke helt opp !!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s