Sure agurker – ny sesong – nå som privilegert


Da er vi tilbake der vi startet, altså ved de sure agurkene. Det var i dag jeg skulle ha lagt ned mange glass med mine spesialsyltede agurker. Men så fikk jeg ikke agurker der jeg hadde trodd allikevel! Det kunne ha blitt katastrofe. Men heldigvis er det innvandrerbutikker som har slikt, så nå er det bestilt fem kilo til i morgen.

Fra fjorårets sesong

Fra fjorårets sesong

I dag derimot ble det sylting av rødbeter isteden. De var digre! Så de kokte i bortimot en time, og det var ikke plass til alle i en kjele, så det gikk i to porsjoner.
Det var også noe annet som var annerledes i år. Jeg sto på kjøkkenet midt på dagen i fullt dagslys med Michael Jacksons Xscape i bakgrunnen. Jeg sang med og nøt tilværelsen. Før har det alltid vært sent på kvelden når edikken har kokt opp, og øyelokkene har vært tunge og bena trøtte etter en lang arbeidsdag. Ikke i år. Jeg kunne ta all den tid jeg ville, og det gikk som en lek.

Årets produksjon - så langt

Årets produksjon – så langt

Det ble ti glass med sure rødbeter, og enda er det mer i kjøleskapet. I morgen følger agurkene. Da skulle vi være godt rustet for vinteren. Skjønt jeg må nok fylle litt på etter hvert, og det er mange som vil ha….

Dette innlegget ble publisert i Økologi og miljø, Hverdagsbetraktninger. Bokmerk permalenken.

2 svar til Sure agurker – ny sesong – nå som privilegert

  1. Hedvig sier:

    Dette er en kunst jeg vet mange er interessert i å lære. Hva med et minikurs?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s