Mer økologisk i Tønsberg


kolonihagen

For litt over et år siden ble jeg invitert på restaurant i Oslo. Det var på Frogner, og den het Kolonihagen. Den ligger rett overfor Frogner Kino, inn i en bakgård som ser ut som en blomsterbutikk. Lokalet skal ha vært stall i riktig gamle dager. Det er rustikt, enkelt og veldig god mat. Og enda viktigere: det er økologisk og kortreist.
Da jeg fikk høre at det skulle komme en Kolonihagen til Tønsberg også, var derfor entusiasmen stor. Vi har riktignok mange spisesteder i Tønsberg, men lite av det serverer økologisk mat. Det er bare på Kastellkafeen på museet man kan få økologisk og ellers er det sparsomt med det.
I fjor høst kom det opp et oppslag om at Kolonihagen skulle åpne i det gamle lokalet til Kjørboe i Torvgata, og vi ventet og ventet.

spisested

I mellomtiden kunne vi lese i lokalavisa at gründerne var fra Tønsberg, hadde åpnet to restauranter i Oslo, på Froger og på Grünerløkka, og nå skulle de tilbake til Tønsberg og åpne sin tredje restaurant.
Endelig, midt i mai, åpnet de. Det måtte prøves ut, og vi gikk innom på selveste 17. mai. Da var det koldtbord og spesialpris for anledningen. Det var godt! Og det var hyggelig der. Nakent betonggulv, grove og enkle bord og en stor disk foran et åpent kjøkken. Det er uteservering både ut mot gata, men også i bakgården. Menyen er også enkel med noen få lunsjretter og mye god drikke. Min favoritt et eplemosten. Den er himmelsk!

images

Nå har jeg vært der noen ganger og prøvd ut de fleste rettene. Alt er like godt både med og uten kjøtt. Dette er blitt et kjærkomment tilskudd til spisestedene i Tønsberg. Og det er godt at ikke alt ligger på Brygga. Her er man midt i det yrende handlesentrumet i byen, og får man vindusbord, er det mange å se på som går forbi. Åpningstidene er til kl 17.00 vanligvis, men nå har de utvidet med middagsservering til kl. 23.00 på fredag og lørdag, så det skulle være mulig å prøve ut for mange.
Vi håper det går godt for dem slik at de kan leve lenge og gi folk ren og god mat og kanskje inspirere andre til også å satse økologisk.
Takk skal dere ha!

Dette innlegget ble publisert i Økologi og miljø. Bokmerk permalenken.

1 svar til Mer økologisk i Tønsberg

  1. torakelet sier:

    Enig med deg, Astrid! Bra sted med topp mat.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s