Feiring av MJ også i Tønsberg


bursdag

Som jeg skrev i forrige innlegg har denne helgen stått i MJs tegn verden over. Han er blitt feiret på alle tenkelige måter.
Jeg har sagt det før, og sier det igjen, det er noe helt vidunderlig ved de «tingene» som blir stående gjennom tidene. Jeg mener de bøkene, bildene, sangene som man kan nyte i lang tid etter de bla laget og deres skaper er borte. Jeg blir fylt av ærbødighet når jeg gleder meg over en gammel bok. Tenk at jeg kan sitte her og bli berørt av noe som er blitt laget for lenge siden! Innholdet har holdt stand mot tidens tann. Det gjør meg glad og ærbødig.
Med Michael Jackson ser det ut til å bli på samme måte. Vi hører på sangene som ble spilt inn for både 30 og 40 år siden, og det er som om de er samtidige.
I går så vi på BAD konserten fra Wembley i 1988. Det er 26 år siden, og riktignok ser man at frisyrene er annerledes, og stilen ikke er dagens, men energien, intensiteten, magien og presisjonen har aldri blitt overgått, og blir det antageligvis aldri.
Mens det var ballongslipp i Moskva, flashmob i Bucharest og danseshow mange steder i verden, samlet det seg en liten fangruppe på Kastellkafeen ved Slottsfjellet museum i Tønsberg i går.

IMG_2725

Vi er ikke så flinke i flokk her i landet. Det er tydelig at de fleste helst sitter hjemme på sofaen for seg selv og er fornøyd med det. Mange er redde for å møte fremmede mennesker og føler seg ubekvem. Det er synd, for det er så mye man da går glipp av.
Etter å ha invitert så mange vi kunne komme på og litt til og møttes jevnlig siden februar, klarte Nina og jeg å samle et 20-talls mennesker til feiring av 56 års dagen til Michael Jackson i går.

IMG_2716

Det var regn, så det som skulle være en quiz ute i terrenget med spørsmålene gjemt under stokk og stein, måtte foregå inne. Lagene ble delt opp etter albumene: Off the wall, Thriller, Bad, Dangerous og History. Det ble fem grupper. Spørsmålene var markert med en solsikke rundt omkring i rommene vi var i. Jeg så at gruppene diskuterte en del, men kom til et svar ganske fort. Det var ganske vanskelige spørsmål, men det var alternativer, så man kunne ha flaks om man gjettet også.
Nina og jeg rettet og fant en vinner. Av 15 oppnåelig poeng fikk vinnerlaget 10. Ikke verst! Det ble premieutdeling, og så var det tid for mat.

BAD og solsikke som viser spørsmål i quizen

BAD og solsikke som viser spørsmål i quizen

Langbordet var dekket vakkert med hvit duk, levende lys, en serviett med bilde av Michael på til hver og solsikker lagt nedover på midten som en løper. Det ble tid til en historie før vi satte oss som forklarte hvorfor vi hadde valgt kylling enchilladas som hovedrett. Det hadde vi fått høre direkte fra en av kokkene hans, at han likte veldig godt.
Praten gikk lystig rundt bordet mens vi spiste, og vi kunne høre mmmmmmmm flere ganger. Det var rikelig med mat, så vi kunne forsyne oss to ganger om vi ville. Da sulten ikke lenger var påtagelig, gjorde vi en presentasjonsrunde for å høre hvem vi er og hvordan det hadde seg at vi var blitt MJ fans. Det var mange morsomme historier om konsertopplevelser, min første CD, foreldre som hadde vært fans eller foreldre som måtte tåle å høre MJ sanger om og om igjen. Noen hadde vært fan siden de var små og noen hadde kommet til etter hvert, noen oppdaget han først da han døde. En sa han var født Michael Jackson fan! En hadde vært utenfor rettslokalet under rettssaken for å støtte ham og var blitt bedt til neverland og hadde minner derfra. Alle hadde det til felles at de hadde studert ham nøye, lest og undersøkt for å finne frem til dette spesielle mennesket, og vi var enige om at det er synd at så få vet hvordan han virkelig var, men er så influert av tabloid overskriftene at de ikke kan se gjennom dem.

IMG_2726

Da var det tid for en liten opptreden. Det var danselærer Thomas fra Skien som hadde med en av sine elever og danset først et par nummer for oss, og jammen fikk vi servert noen av de siste sangene fra Xscape! Gøy! Så fikk vi velge en sang, og vi valgte Smooth criminal og They don’t care about us. Veldig imponerende hvordan han hadde alt dette inne! Vi følte oss heldige som fikk en slik gave utdelt bare slik!
Så var det dessert: Nina hadde jobbet med sin banana cream pie, en sørstats pai som det tar lang tid å lage fordi den skal «hvile» i kjølen innimellom. Og mektig er den! Med masse krem!

IMG_2727

Så var det årets Michael kake med bilde på. For andre året på rad hadde Kirstens kakebakeri tryllet frem en lekker kake med bildet som vi brukte på invitasjonen: en smilende Michael. Det var nesten så vi ikke torde å skjære i den!

IMG_2732

Mens vi nøt kremen, hvisket en av deltagerne til meg at hun prøvde å få Joe Jackson på tråden. Hun kjenner en som jobber for ham og prøvde å få kontakt. Spennende!
Jeg hadde akkurat reist meg for å fortelle en historie, da hun kom inn fra gangen med telefonen og sa: vi har joe Jackson på tråden! De andre så himmelfalne ut og lurte nok på om dette var en spøk. Så hørte vi en mannsstemme litt svakt, og vi hilste med et samlet Hello! Jeg fikk ropt et Happy birthday to Your son, mr. Jackson, og vi hørte han takket. Så var han borte.
WOW! Hva var det? Det gikk ikke opp for alle før etterpå. Vi hadde fått formidlet at vi også i Norge feiret hans sønn! Det var stas! Han sa noe om «all around the world», og nå også i Norge.

IMG_2720

Til slutt hadde vi satt av tid til å se konserten fra 1988; BAD fra Wembley. Det var herlig å se på stort lerret. For en utfoldelse! For en kraft! Man blir rent andpusten bare av å se det på film!
Klokken var blitt nesten ti, og vi skulle avrunde. Mange av deltagerne hjalp til å ta ned alle bilder vi hadde hengt opp, alle effekter vi hadde lagt ut, og vi fikk tømt rommene og det ble kjørt hjem til meg. Puh! Da var dagen over.

stæsj fra feiringe 2014

Nina og jeg hadde holdt på fra formiddagen, og det hadde vært ganske hektisk. Men så gøy! Og så fint at folk hygget seg! Og så fint det hadde gått!
Vi sier bare: hold av samme lørdag til neste år. Det blir den riktige dagen, den 29. august. Da møtes vi igjen for å feire The king of Pop!

Dette innlegget ble publisert i Michael Jackson. Bokmerk permalenken.

2 svar til Feiring av MJ også i Tønsberg

  1. Renate sier:

    Hoho, hva dere får til, altså!
    Men, som de sier; great things comes to great people! 😀
    Skulle gjerne vært der, får prøve igjen til neste år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s