På cafe midt på dagen!


Vi har kjent hverandre i nesten 35 år, vært kolleger og reist sammen og drevet prosjekter, men vi har aldri gått på cafe i egen by! Det skjedde i dag. Nå er vi begge blitt pensjonister, og plutselig kan vi gå på cafe ikke bare midt i uka, men midt på dagen!

god mat

Det kjennes som et gedigent privilegium, som å høre til en annen klasse enn arbeiderne.
Men der satt vi da. Ute i septembersola, med hver vår herlige bruschetta og skvaldret.
Vi valgte Carins cafe på Haugar kunstmuseum.Det kryr av cafeer og spisesteder i Tønsberg, så det er bare å velge og vrake, og av og til går jeg opp på Haugar for å komme bort fra gatene og sitte på terrassen der når de er pent vær.

Carins-Cafe-logo

God mat har de også. Trivelige svenske Carin er alltid blid og tryller frem lekre retter, god kaffe og deilige kaker. Det er sjelden mange mennesker der, og for oss som er litt sky og liker når det er omtrent folketomt, passer det utmerket.

På terrassen

På terrassen

Nå er det ikke lenge igjen før det blir nye fjes bak disken her. Carin skal åpne cafe nederst på torvet om en måneds tid og gleder seg til det. Det gjør jeg også, for det skal bli spennende å se hva de kan få til i den gamle bygningen som først og fremst har huset klesbutikker de siste årene. Nå skal det bli enda en cafe her i byen. Du skal jammen ha is i magen for å gjøre noe slikt etter at det har dukket opp en drøss med cafeer de siste årene. Men hun satser, og det arbeides intenst i huset for å gjøre det om.

carins kafe

Imens sitter min kollega og jeg på cafe og planlegger alt det vi nå kan gjøre som pensjonister, hva vi kan lage, hva vi kan selge for å hjelpe forskjellige prosjekter videre og hvordan vi kan gjøre det.
Det gjenstår å se hvor mye av det som vil bli virkelighet, for tiden har en tendens til å gå uansett. Som en bekjent sa i forbifarta her om dagen: «før jeg ble pensjonist brukte jeg 20 minutter på kaffen og avisa om morgenen, nå bruker jeg hele formiddagen.»
Men vi er fast bestemt på å bruke tida vår godt, så bare vent å se!

Dette innlegget ble publisert i De som vil noe mer, Hverdagsbetraktninger. Bokmerk permalenken.

2 svar til På cafe midt på dagen!

  1. Hedvig sier:

    Herlig!! NYT.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s