Fiskebutikken i Tønsberg


008

Vi som er vokst opp ved sjøen, er vant med fersk fisk rett fra båten. Faren min pleide å dra ut med snekka for å fiske. Det var makrell på sommeren, torsk til jul, og det var sei og lyr som ble til fiskekaker hjemme på kjøkkenet. I oktober var det hummer, og i mars var det kreps. Og reker fikk vi rett fra fiskeskøytene som lå ved brygga. Vi vet hvordan fisk lukter!

fiskebutikken

Det var derfor et stort savn da det ble restriksjoner på dette, og fiskebutikkene forsvant. Det var riktignok noen ferskvaredisker på Meny og Spar, men det var ikke det samme. Veldig glade ble vi da Fiskebutikken i Tønsberg åpnet for et par år siden.

Det er noe helt annet å gå inn i en butikk som har spesialisert seg på fisk. De kan sitt fag de gutta som står bak disken. Du kan få hjelp til å velge og angi mengder om man skulle trenge det. Om været tillater det, er disken full av de lekreste fiskeslag. Her er fersk og lettsaltet torsk, sei og lyr, økologisk laks, kolje, uer og mye annet. Så har de reker og kreps, krabbe og nå i sesongen også hummer. Det er lett å la seg friste. Når de også har egenlaget fiskesuppe og fiskekaker og mye annet godt, ja, da er det en stor glede å komme inn her og bare handle i vei.

spiseriet

I tillegg til alt dette arrangerer de matkvelder med flere retters måltider. Sammen med delikatessebutikken ved siden av har de organisert «Spiseriet». Man må melde seg på, så kan man få en fem retters middag en fredag eller lørdags kveld. Det ser veldig forlokkende ut når vi leser på tavla i butikken hva som står på menyen kommende helg.

skalldyr

Vi er altså veldig glade for at denne butikken er kommet til byen. Det begynte som Fiskebrygga på Hvasser i 2008, men flyttet derfra etter noen år og slo seg ned i Nedre Langgate i Tønsberg. De handler i hovedsak inn lokalt, og i samarbeid med Fjordfisk får de dagfersk fisk og skalldyr fra Hvasser og Hvaler. Det betyr at vi virkelig får ferske varer, og det er en mangelvare i disse fryse- og ferdigmat tider der fisken skipes til Kina for å bli pakket for så å komme tilbake til Norge og havne i frysedisken.

Vi ser at innehaverne jobber hardt, og vi håper at de er kommet for å bli, at mange har oppdaget hvilket eksklusivt tilbud vi har fått i Tønsberg, og at man benytter seg av det. Det er både hyggelig, delikat og godt å få handle fersk fisk fra disk på den måten. Takk til Fiskebutikken i Tønsberg!

Dette innlegget ble publisert i Lokalsamfunnet. Bokmerk permalenken.

2 svar til Fiskebutikken i Tønsberg

  1. Kirsten Henriksen sier:

    Helt enig, Astrid. Jeg er innom et par ganger i uka og gleder meg over å kunne spise fersk fisk. Den økologiske laksen er en ekslusiv delikatesse! Dette må vi støtte opp om. Hilsen Kirsten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s