Ett år som blogger!


kake

For ett år siden i dag spurte jeg noen av mine elever om hvordan jeg kunne opprette en blogg. Det var i en arbeidstime, og alle satt stille og arbeidet med sitt, jeg også. Da var det en av elevene mine som sa at jeg burde prøve wordpress, for den var litt mer seriøs enn noen av de andre. Ja, jeg var redd for å havne sammen med «rosabloggerne», så jeg slo opp på det hun sa, og før jeg hadde fått sukk for meg hadde jeg opprettet en blogg!

1 år

Til å begynne med tenkte jeg at jeg skulle skrive ned noen hverdagsbetraktninger, bare for å øve meg litt. Det var gøy. Jeg lærte meg å sette inn bilder, og jeg fikk fort den første følgeren. Bare et par uker etter at jeg hadde begynt skulle vi ha en spesiell periode i 2.vg. Vi skulle gjennomgå middelaldrelegenden om Parzifal. Da fant jeg på at jeg hver kveld skulle skrive et resyme av dagens historie, så kunne elevene lese den der hvis de måtte være borte. Det syntes mange var fint. Det underlige er at nå ett år etter er det plutselig en del som leser nettopp disse innleggene. Ja, det må være noen som sitter og leser hele Parzifal legenden i min sterkt forkortede versjon hver dag  denne uken! Og det er pussig, for det er ikke mange som har vært inne på den siden i fjor i desember!

Snart fant jeg på å skrive ned en del historier fra mitt eget liv og presentere noen av de prosjektene som jeg har vært involvert i. Det ble mange innlegg, og jeg skrev hver dag i over et halvt år. Så kom sommeren, og det ble litt sjeldnere. Nå er det blitt 1-2 innlegg i uka.

Denne dagen fortjener mer enn en kake....

Denne dagen fortjener mer enn en kake….

Det mest forunderlige var at folk faktiske leste det jeg skrev. Det var inspirerende. Noen ganger var det nesten skummelt, som når det kom over 100 treff på en dag, og det meste var 219 treff. Da holdt jeg på å bli overmodig. Det roet seg, og nå er det omtrent umulig å ane hvor mange lesere jeg har hver dag. Det kan fremdeles være omtrent 100, og det kan være rundt 30.

Til sammen er det nå 21.952 treff på bloggen. Så mange ganger har innlegg blitt lest. Det har kommet 254 kommentarer, og jeg har skrevet 287 innlegg. Det er bare 25 følgere, så det er flest andre som leser. Det innlegget som har flest lesere er En dag på Vidaråsen som jeg skrev i august. Det har 320 treff og så går det ned til bare 2 treff, men omtrent alle tall er representert. Men det mest forunderlige av alt er at det er mennesker fra 59 land som har vært innom. Det er land der jeg overhode ikke kjenner noen, og det er på alle kontinenter med Afrika som den minst aktive. Så hvis noen er i ett av landene midt i Afrika, er det fint om du slår opp på bloggen min, så får jeg med noen nye land. Det gjelder også Kina og Mellom-Amerika.

Gid du lenge, lenge, lenge leve må!

Gid du lenge, lenge, lenge leve må!

Jeg vil gjerne takke alle leserne som har vært innom her i løpet av dette året og håper at dere har funnet noe interessant, lærerikt og morsomt å lese. Jeg har tenkt å fortsette så lenge det er gøy. Gratulerer til meg selv med ett-års dagen!

Dette innlegget ble publisert i De som vil noe mer, Hverdagsbetraktninger. Bokmerk permalenken.

3 svar til Ett år som blogger!

  1. Anna sier:

    Og jeg er så glad for at du skriver bloggen! Jeg nyter å lese spennende, alvorlige, kritiske men alltid kloke tanker. Det er viktig med litt nivå på nettet! Og noen av norsk-elevene mine her i Tyskland er glad for det også…

    • Så fint, Anna! Det er veldig hyggelig å høre. Og at du har norskelever i Tyskland er jo morsomt. Så gøy at noen av dem leser noe av det jeg skriver. Det var artig å høre. Kanskje vi møtes en gang. Jeg reisr jo gjennom Tyskland hvert år. Masse hilsen til deg! Og gratulerer med 25 års dagen for Berlinmurens fall!

  2. Irene Bass sier:

    Gratulerer. 🍰🎉🍷 Leser altid bloggen med interesse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s