Nina og hennes barnehjem i Kenya


Vi husker Erlend og hans barnehjem på Filippinene, og vi har hørt om andre som har gjort en stor innsats for barn og fattige på forskjellige steder i verden. Det foregår et stort støtte- og innsamlingsarbeid rundt i landet for alle disse prosjektene. Vi i NorBalSam i Tønsberg har i de siste årene støttet Nina Children Home i Kenya. Vi fikk akkurat brev med takk for støtten.

Nina Children Home

Nina Children Home

Nina Sørlie bodde et par år i vårt nærdistrikt og hadde datteren sin på Steinerskole i Vestfold. Så flyttet hun til Vestlandet der hun slo seg ned på en gård i Skjolden.

I 2001 arvet hun en liten sum penger, og tre år senere ble hun invitert med på en tur til Kenya av en hjelpeorganisasjon. Der fikk hun se fattigdom og nød som hun bare MÅTTE gjør noe med. Bare noen måneder senere hadde hun leid et hus, pusset det opp og lagt inn vann. Da dukket barnevernet opp med 8 hjemløse barn. Om hun kunne hjelpe? Snart kom det 6 barn til, og hun var i gang.

Litt hjelp fra Norge - 2007

Litt hjelp fra Norge – 2007

Det ble trangt i huset, og i 2008 ble resten av arven, lån i banken og hjelp fra venner til kjøp av et hus ute på landsbygda.

Nå kom erfaringen fra gård godt med. Det ble dyrking av grønnsaker og etter hvert innkjøp av husdyr. Alt er drevet økologisk.

I dag har barnehjemmet 25 barn fra 3 til 18 år. Eiendommen er på 36 mål og ligger 1900 meter over havet. De har 2 kuer, 2 kalver, 20 sauer, 10 kaniner, 25 høner, 2 hunder og 1 katt. De er selvforsynt med melk, kjøtt, egg og grønnsaker.

Eneste hvite i mils omkrets - 2007

Eneste hvite i mils omkrets – 2007

I tillegg trengs det midler til skolesaker, klær, medisiner og olje til generatoren så de kan få litt lys.

Det er krevende å drive barnehjem. Barna som kommer har sine utfordringer både fysisk og psykisk. De kommer ofte fra gata eller fra foreldre med store alkoholproblemer og fattigdom. De må ofte ha behandling for parasitter eller skabb. Noen er født med HIV og har vært utsatt for mishandling. Sengevæting er svært vanlig.

På Nina Children Home får de et trygt hjem, skolegang, et fellesskap som gir tro på fremtiden.

Nina sier at hun blir veldig glad når barna som har bodd hos henne tidligere, skifter etternavn til Nina.

Nina Children Home 2014

Nina Children Home 2014

I det daglige er det mye arbeid. De skal også drive gården, og her må alle ta i et tak, og noen ganger kommer elefantene på besøk, og de er store og tunge, river ned gjerder og ødelegger. Barna skal på skole, og av og til må de inn til byen for å handle. Nina kan ikke drive dette alene, så det trengs også hjelp på gården, og de må få litt lønn. Mens Nina er i Norge, er de ansvarlige. Alt dette trenger midler, og det må komme jevnlig.

Barnehjemmet er helt avhengig av gaver for å eksistere. Det er ingen støtte fra myndighetene i Kenya. De har noen sponsorer i Norge, gårdsdriften gjør at de får god og sunn mat

Hvis noen vil vite mer eller vil støtte dette prosjektet, kan man lese mer på:

http://ninachildrenhome.org/

Dette innlegget ble publisert i Økologi og miljø, De som vil noe mer, NorBalSam. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s