To år som blogger


Da var det gått to år siden jeg satt i klasserommet og ble veiledet av en av mine elever til å åpne en blogg. Plutselig var den bare der, og da måtte jeg jo sette i gang.

IMG_0184

Det var innmari gøy til å begynne med, og jeg hadde på følelsen det bare rant ut av meg, hver dag! Og det ble lest! Riktignok ikke av så mange, men for meg var det helt utrolig når det av og til kom over hundre visninger om dagen. Etter hvert normaliserte det seg, og jeg innser at det slett ikke er så lett å få mange lesere. Hvordan i huleste kommer man utover ens egen lille krets? Det er mange der ute, og de er ofte ganske spesialiserte. Matbloggene er populære, og noen har slått kraftig til med dem og fått det som levebrød. Rosabloggerne har vanvittig mange lesere, noe jeg aldri vil komme til å forstå. Så er det vel alle slags andre «dameblogger» med gode råd til hus og hjem. Og så er det noen samfunnsdebattanter som har klart det.

Ikke det at jeg forventer tusener med lesere, men det er gøy å bli lest, klart det. Det er jo derfor jeg skriver. Ellers kunne jeg jo ha lagt det ned i en skuff.

IMG_3448

En oppsummering forteller meg at det har vært snaue 38.500 visninger i løpet av disse to årene. Folk fra 81 land har vært innom, så det er litt igjen av de 193 landene som fins i verden, men ganske forunderlig at så mange land har min blogg tilgjengelig. Gjennomsnitt per dag er ganske variabelt, men det ligger på omtrent 40, noen ganger mindre og noen ganger mer. Det gjør jo ikke at jeg når ut til de store masser, men en jevn strøm av lesere er fint. Det er omtrent det samme antall følgere, så de blir minnet om min eksistens jevnlig.

Det er veldig hyggelig å treffe på folk som sier «Jeg følger deg på bloggen!» eller «Jeg leste hva du skrev om…..»

Tønsberg i slutten av oktober

Tønsberg i slutten av oktober

Nå når jeg går inn i det tredje året som blogger, er jeg falt ned på omtrent et innlegg i uka, noen ganger oftere, og jeg fortsetter med temaene jeg har holdt på. Jeg har enda noen historier fra eget liv på lager, og ellers er det bokomtaler, kommentarer til hendelser og nyheter. Og noen overraskelser underveis.

Med ønske om fortsatt god lesning og takk for følge så langt!

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsbetraktninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s