Årets juleribbe


Det har vært priskrig på ribbe – igjen. Uforskammet billig har den ligget i diskene, men jeg har ikke latt meg friste. Ribba skulle være økologisk, og det ble den! Prisen er jo også deretter. Synd da om den ikke skulle bli vellykket!

Det kan også nevnes at den var temmelig stor; hele 4,3 kg og fikk dermed så vidt plass i min lille fryseboks og buttet kant i kant i komfyren.

Det hører også med til historien at jeg absolutt ikke er noen kokk og særlig ingen ribbekokk. Her er jeg helt avhengig av andre. Jeg satset derfor på den eldre generasjon som har stekt ribbe til jul i 60 år!

IMG_3751

Det er bare det at med alle de forskjellige forslagene til ribbeoppskrifter som har haglet i de siste årene, har de klart å gjøre de gamle traverne usikre, i alle fall gjelder det min mor.

Lettelsen var derfor stor da vi kvelden før kvelden fikk en telefon der vi fikk høre at min nevø har fått tilnavnet «ribbeeksperten» i studentmiljøet i Lillehammer! Dermed var saken klar. Han skulle komme tidlig neste dag for å sikre at ribba ble best mulig.

Han måtte innrømme at han bare hadde gjort det to ganger, men det var blitt vellykket begge gangene!

Litt pussig situasjon, syntes vi, her kommer ungdommen nesten helt grønne og skal danke ut to mannsaldres erfaring i ribbesteking! Ganske spennende ble det på kjøkkenet.

Først var det en time med toppen ned, så en time på den andre siden, og etter det begynte «overøsingen», hyppigere og hyppigere, til slutt hvert femte minutt. Ikke rart vi satt med nesa mot glassdøra i komfyren og fulgte med!

IMG_3746

Jammen begynte svoren å poppe! Det begynte å se lekkert ut!

Etter drøye 3,5 time var tiden der: klokkene slo fem, og ribba kunne tas ut av ovnen! Poteter, surkål og saus var også klare, og vi kunne sette oss til dekket bord.

IMG_3752

Mmmm! Hurra for nevøer som redder julemiddagen!

 

Dette innlegget ble publisert i Hverdagsbetraktninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s