Sand på Verdens Ende


Hvis du har lest ukas lokalavis Øyene, har du sett oppslaget om Sand  Atelier på Bjørnevåg, som er nesten ute på Verdens Ende på Tjøme.

IMG_3773

Det gamle grendehuset der blir ikke brukt så mye lenger, og siden Eimund Sand med familie bor rett ved siden av dette lokalet, og fikk en henvendelse om de kunne bruke det til noe, kom tanken om et kombinert galleri/atelier.

IMG_3772

Her ville de vise frem noe av det Eimund og faren Øyvind har reist rundt på skoler og vist som «mattemagi». Broren Vebjørn ble også med på prosjektet da han var hjemme fra New York.

Jeg var på besøk for en uke siden. Det var akkurat blitt kaldt, og den første snøen drysset ned. Det var litt spennende å se hvordan et slikt gammelt lokale egner seg for utstilling i vinterkulda. Jeg kjenner slike samfunnshus eller grendehus fra egen oppvekst på Hvasser og juletrefestene der. Det var så kaldt at vi måtte ha godt på oss. Det er ikke akkurat mye isolasjon i veggene!

IMG_3780

Men vi kom frem til et hvitt landskap og et nyoppusset lokale i like hvitt. Høyt under taket er det, og enkelt har de gjort det med hvitmaling på vegger og tak og gråpapir på gulvet. Langs veggene står bord som også er kledd i gråpapir og dekket med geometriske figurer i forskjellig materiale.

IMG_3774

Eimund guider oss rundt blant figurene, løfter opp og viser hvordan de kan tas fra hverandre og settes sammen på nytt. De merkeligste former kommer frem.

Noe av det er det helt umulig å forstå, og vi lar oss forundre og overraske.

Det er helt klart at dette må være spennende for et nysgjerrig barn eller en ungdom.

IMG_3779

Her er modell av «Keplerstjernen» som står ved Gardermoen og Leonardo da Vinci broen som står på Ås. På veggen ser vi bilder av den samme broen i is i Antarktis, og vi får høre om tilblivelsen.

Galleriet er åpent hver helg hele året, og det kan nok være temmelig kaldt i vinterkulda, men man kan også gjøre individuelle avtaler for omvisning med grupper, og er man på tur ut til Verdens Ende når vårsola «i bakkana blenke», er det absolutt verdt å ta en tur innom for å få innblikk i geometriens underlige verden.

Nå finnes det altså et Galleri Sand både i New York og et Atelier Sand på Tjøme. Artig!

 

Dette innlegget ble publisert i De som vil noe mer, Lokalsamfunnet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s