Bare Barista på jernbanestasjonen i Tønsberg


Kafékulturen utvider stadig sitt virkeområde, også i Tønsberg. Jeg husker da jeg var liten, var det Kaffestova og ASK. Der fikk man varme kafeteriaretter med brun saus og svart kaffe. Så var det Leni der man kunne gå på kvelden også og danse og så var det konditoriet i Storgata der de hadde gode Napoleonskaker. Det var stort sett respatexbord i store og støyende lokaler.

bare-barista-coffeshop

Ingen av disse stedene eksisterer lenger. Nå er det trendy kaféer i små lokaler der folk sitter med sine PC’er, telefoner, aviser eller snakker sammen med en venn eller to. Det er intime og innbydende steder som nesten til enhver tid er fulle av mennesker. Man kan virkelig lure på hvordan det er mulig å fylle opp så mange steder i en liten by.

Særlig hyggelig er det med de stedene som er startet av lokale gründere som klarer å hevde seg ved siden av internasjonale kjeder.

Foruten Cafe M litt lenger oppe i byen kom de første kaféene av dette slaget i Øvre Langgate med Babels og Bare Barista litt ut på 2000-tallet. Her kunne man få alle de «nye» kaffetypene som innbyr også andre enn innbarka kaffedrankere til å drikke kaffe. Det ble stor suksess!

IMG_3867

Ut fra Bare Barista gikk en av gründerne og startet With i Storgata. Ny suksess! Det var grunnlag for flere initiativ; da Biblioteket skulle omstruktureres og få en skikkelig kafé, kom With inn der også, og ikke lenge etter dukket det opp enda en i det gamle elevhjemmet ved sykehuset som fikk navnet «Wilhelmsens House». Da var plutselig With på tre steder i byen!

47405537

I all stillhet ble fastfood stedet på Brygga kino lagt ned, og en ny kafé med navnet Abraham’s kom inn med hyggelig atmosfære med gamle møbler, bøker til utleie, aviser og spill for barna.

Så gikk kaféen på Haugar med i dragsuget til konkursen for det nylig åpnede Matmagazinet nederst på Torvet, og det ble ledig på kunstmuseet på Haugar. Da kom Bare Barista inn der for et par måneder siden.

IMG_3866

Og i går var det igjen klart for en ny kafé med Bare Barista merket. Denne gangen er det i et lokale der det har vært diverse fastfood utsalg. Den ene etter den andre har forsøkt seg der uten særlig hell. Men kanskje det er bedre med en kafé der du får nybrygget kaffe og ferske påsmurte rundstykker bakt på stedet? I et lyst og vennlig lokale med noen få bord kan du få en kopp kaffe tidlig på morgenen før du drar på jobb, eller du kan stikke inn i varmen mens du venter på et forsinket tog eller ta en kopp kaffe etter en lang togtur før du går hjem til et tomt hus. De åpner kl. 05.45 på morgenen, så her er det tidlige muligheter! De som venter på bussen har også et sted å ty inn nå når venterommet er stengt.

IMG_3865

Den nyåpnede kaféen på stasjonen med ferske bakevarer.

Tidligere har ikke Bare Barista hatt egne bakevarer, men nå baker de på stasjonen, så her er det ferskt og hjemmebakt hver dag. Det skal bli spennende å se hvordan det går med denne kaféen der så mange andre har prøvd seg før. Det er et nytt konsept for stasjonen, og jeg skulle tro at det er mer attraktivt med kaffe og noe attåt enn fastfood mens man venter.

Vi ønsker lykke til!

 

Dette innlegget ble publisert i Økologi og miljø, De som vil noe mer, Lokalsamfunnet, Reiser. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s