Hverdagens gjøremål


Denne bloggen startet som «Høydepunkter i hverdagen». Jeg vet ikke om det jeg nå skal skrive om er akkurat høydepunkter, men det er i alle fall en del av det som holder dagene i gang og livet i aktivitet. Ikke det at det skaper en stor forskjell i verden, men det er litt av den evige runddansen som hverdagene ofte er.

Hva gjør man en hverdag på et lite sted i Norge? Først står man opp. Noen ganger skinner solen rett inn vinduet slik som i dag, og utenfor er det en løfterik vårdag. Det betyr at vi nordboere kan gå ut uten å kle oss inn som snømenn. Ja, vi kan kanskje sitte ute og drikke kaffe! Da kjennes livet lettere enn for bare noen dager siden.

Men vi må allikevel sørge for å ha varme i huset både på en kjølig morgen og en enda kjøligere kveld. Da trengs ved, så den må kløyves i kjelleren. Svinge øksa lærer man seg. Stable i lag også.

IMG_3890

Så er det klærne som skal holdes i stand og rene. På en solskinnsdag kan man henge vaska ut, og det blir frisk luft i dem. Herlig!

IMG_3887

Heldigvis har vi ennå en nærbutikk på mitt lille sted, så det er bare å ta ryggsekken og spasere dit for å handle inn det man trenger til dagens måltider. Hyggelige folk i kassa er det også, så her kan man slå av en prat om været og årstiden. Spørsmålet for dem er nå om det kommer mange feriegjester og turgåere som stikker innom butikken i dag. Det er håp i lufta også for den lokale landhandel.

Så skal man kanskje ut å gå tur for å se om det er kommet noen blåveis. Og det er det! Det lyser blått i den grå skogbunnen! Enda et tegn på fremtidshåp!

IMG_3893

Men så kommer jeg forbi stranda, og der er det lavvann i dag. Det flyter av plast innimellom tanghaugene! Heldigvis har jeg vært forutseende og tatt med en plastpose, så da kan jeg samle opp en del. Kanskje reddet jeg en fugl eller en fisk fra kvelningsdøden med det.

Når vi først er i gang med rydding, kan jeg jo ta et lite tak i kjelleren blant glass og flasker, bortsatt servise og krukker, redskap og malingsspann. Det er «the neverending story» som jo rydding er. Mye går i søpla, annet settes til side, og noe kan jeg gi bort til neon som måtte trenge det.

IMG_3889

Ettermiddagen er rolig. Litt lesing, litt sport på TV og middagslaging. Det går i fisk og grønnsaker. En hyggelig middagsstund på kjøkkenet med utsikt til sjøen før roen totalt senker seg. Strikke? Stoppe? Reparere? Eller bare en blund i godstolen eller på sofaen?

En hverdag som mange andre, en god hverdag.

 

Dette innlegget ble publisert i Hvasser, Lokalsamfunnet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s