Fra utstilling til utstilling


Jeg er heldig som har så mange «gamle» elever. Jeg har skrevet om det før, og nå har jeg noe nytt å fortelle.

I forrige uke var det en av mine tidligere elever som åpnet utstilling i Oslo, nærmere bestemt på Albin Art på Briskeby. Det ligger rett ved siden av Albin Upp som er et galleri og kafe drevet siden 1982 i et hus som stammer fra tidlig 1800-tall. Noe av den gamle arbeiderbebyggelsen er på denne måten bevart til tross for mye riving på 60-tallet.

13427770_1192795907411046_8408725170367345782_n

Maya Lawson-Laane foran noen av sine bilder

Sist jeg var her var i vinter på åpningen av en annen utstilling, også av en tidligere elev. Det var den gang Marius Wahl Gran som inviterte til åpning i galleriet der han har hatt flere utstillinger gjennom de siste 10 -12 årene.

Denne gangen var det Maya Lawson-Laane som inviterte til åpning av utstilling.

Hun gikk i en av de første klassene på Steinerskolen i Vestfold, har arbeidet med design og reklame i mange år og er nå blitt bildende kunstner på heltid.

Albin Art er et lite lokale, men var en flott ramme rundt disse fargeglade bildene i mange sjikt. Det gjør seg ikke selv å få innpass i galleriverden i Norge, men Maya har vært flink til å promotere seg selv de siste fem årene, og nå forteller hun at hun må si nei til noen som ringer og vil booke henne.

mayas utstilling

Ekstra artig er det å komme på utstilling og så dukker det opp gamle elever som jeg ikke har sett på år. Det viser at kontakten fremdeles er der, og når det gjelder, kommer de for å vise sin støtte og ha en anledning til å møtes igjen.

Så også denne gangen. Der sto jeg som gammel lærer og hilste på den ene etter den andre og beundret de vakre bildene på veggene rundt.

Takk til Maya for fin utstilling og for gleden av å se hva hun driver med og hva hun får til som gleder andre.

På vei opp til Briskeby benyttet jeg anledningen til å se en annen liten utstilling.

Jeg hadde lest på facebook om en annen tidligere elev og hennes smykkekunst. Hun var blitt valgt ut til «månedens designer» på gullsmedbutikken Heyerdal som ligger i Paleet på Karl Johan. Ikke noe dårlig sted å få utstilt sine produkter!

13418801_1613314842329142_412497071449191336_n

Etter å ha gått rundt litt inne i Paleet, fant jeg butikken, og der er et stort monter med Sitaras smykker i lekker design. Ann Helen Hansen gikk ut fra Steinerskolen i Vestfold på begynnelsen av 90-tallet og har utdannet seg til gullsmed. Det var veldig gøy å se disse smykkene utstilt på et så fint sted. Da er det bare å ønske henne lykke til og takke for at hun holder meg oppdatert på hva hun driver med.

Det er storartet å ha så mange «gamle» elever å glede seg over når man kommer til skjells år og alder!

Dette innlegget ble publisert i Steinerskolen. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s