Buss i sommertrafikk


Vanligvis tar bussturen fra Hvasser til Tønsberg omtrent 50 minutter. Det er på en vanlig dag i hele året utenom juli måned. Da er det unntakstilstand i distriktet. Det er da alle øyene og kysten fylles opp av gjester som ofte ikke vet hvor de skal og hvordan man i det hele tatt gjør når man kommer på en buss.

images

I dag satte jeg meg på bussen som vanlig. Jeg kom på der bussen starter sin ferd mot byen. Litt forsinket var den ut fra start, men helt akseptabelt. Det var formiddag, og etter mine beregninger en god tid å reise på.

Det hører med til historien at det nettopp er satt inn nye busser. De er tre meter lenger enn de gamle og går på biogass. Litt innkjøring har det vært den første uka, men nå skulle det meste være på plass.

Jeg la boka mi på fanget og fordypet meg i lesingen. Etter 10- 15 minutter begynte jeg å ane at det ville komme på folk på de fleste busstopp. De kom to og to eller i større flokker, hadde ikke busskort eller kontanter, så de betalte med bankkort, og det tar sin tid. Ikke minst når de først må finne ut hvor de skal og hvor mye det kan koste. Noen kom med hunder, store og små som måtte finne sin plass i midten av bussen. Så kom noen med sykkel, og det fylte seg opp i midtgangen.

DSC_0128

Da vi hadde kjørt i en time, var det ennå et stykke til byen. Heldigvis hadde jeg boka mi, og ikke skulle jeg rekke noe.

Da kom en dame med barnevogn og fikk presset seg inn mellom sykkel og hunder og ålet seg fram til sjåføren for å betale. Enda kom det folk på, og vi stoppet på hvert eneste stopp.

På toppen av Teiehøyden begynte det å gå langsomt før det var helt stopp, og da var det tett av biler der foran. Vi sneglet oss framover, og tida gikk…

Da vi endelig var framme ved busstasjonen, hadde det gått 1 time og 20 minutter isteden for de vanlige 50 minuttene!

buss

Folk strømmet ut av bussen, og jeg med dem. Boka hadde jeg lagt ned i sekken, og stiv og lemster kom jeg ut på gaten. Rett foran meg gikk det unge paret med den største hunden som hadde vært med bussen.

Vi gikk over gaten og videre bortover fortauet. Da stanset plutselig bikkja, og de to unge måtte også stanse. Bikkja gjorde en umiskjennelig bøy i bakbeina, og der midt på fortauet la han fra seg en gedigen kladas. Det unge paret ventet tålmodig til dyret var ferdig, og gikk så videre uten å fortrekke en mine. Jeg så at ei dame snakket til dem og pekte på etterlatenskapene, men de bare så en annen vei.

YuyU0nanh1uRsK5zscMBPAB5TxkSXWrZNehexDY-UUfw

Slik endte bussturen min i dag midt i juli mens festivalen herjer i Tønsberg, badegjestene tar seg til rette, bussjåførenes tålmodighet blir satt på prøve, og vi trofaste busspassasjerer skjønner ikke bæret; lange køer av biler på veien og stappfulle busser både på formiddag og ettermiddag. Tror jeg holder meg unna kveldsbussene om dagen!

 

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Hvasser, Hverdagsbetraktninger, Lokalsamfunnet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s