«Bak» kan for andre være «foran».


For en del år siden leste jeg litt om Feng shui. Det var særlig dette med hva som er bak og foran jeg husker. Jeg kom til å tenke på det etter å ha stirret ut av kjøkkenvinduet i hele vinter og sett rett på en masse skrot som ligger opp til en vegg.

img_4192

På huset vårt er det en naturlig forside der inngangen befinner seg, og fasaden vender mot sjøen og den utsikten som i utgangspunktet var der. Bak huset er det en  stor og fin plen som innbyr til å ha hagemøbler. Allikevel sitter vi nesten aldri på denne plenen, men har stolene og bordet plassert for kjøkkenvinduet og vendt mot havet. Det kjennes liksom som man ikke har kontroll om vi sitter på den andre siden.

Så også med andre hus. Som hytta rett i glaninga for oss. Det er helt tydelig at de regner den veggen som vender mot oss som «baksiden». Derfor blir alt «stæsj» som man ikke vet hvor man skal gjøre av. puttet der. Etter hvert ser det ut som en søppelplass. Ekstra ille er det når det ikke blir tatt inn om vinteren, og det ruster og blåser med vinden utover bakken.

img_4193

Det er helt tydelig at alt dette utstyret er stablet bort for å komme ut av syne slik at forsiden av huset er rent og pent. Det er bare det at den samme baksiden er forsiden for andre. Husk på det, dere! Det er alltid en for og bakside, men den er ikke den samme for alle!

 

 

Dette innlegget ble publisert i Hvasser, Lokalsamfunnet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s