Korrupsjon i kommunene


Jeg lurte på om jeg skulle sette spørsmålstegn etter denne overskriften. Men nei, etter saken i Drammen som i dag kom opp for retten, er det i alle fall ingen tvil lenger. Det sitter folk i kommunene som lar seg bestikke i byggesaker. Det har skjedd i Drammen, og hvorfor skulle ansatte i andre kommuner være noe bedre?

https://www.nrk.no/buskerud/byggesak-godkjent-pa-19-minutter-1.13447122

Nå om dagen er det store demonstrasjoner i Moskva og andre russiske byer. Tema er korrupsjon. Folk er så lei av myndighetspersoner som er korrupte at mange er villige til å gå i fengsel for å vise sin misnøye.

N-Korrupsjon-Ill-300x197

Nå skal det sies at vi forhåpentligvis ikke kan sammenligne Norge og Russland på dette feltet; Russland er – og har vært så langt tilbake man kan huske – et gjennomkorrupt land. Bare tenk på hvordan Gogol fremstiller sin revisor og hva landsbyens rangspersoner er villige til å gjøre for å tekkes den de tror er den utsendte inspektøren.

Men allikevel. At det skal gå an å betale for å få en byggesak gjennom i en kommune, er så uhyrlig at det er nesten vanskelig å tro. At det finnes mennesker som har så mye penger at de kan betale seg ut av hva som helst, tviler jeg ikke på.

korrupsjon-romerike

Jeg kjenner til noen som tilbød over 100.000 kr til en privat eier for å få tilgang til en vei. Hvorfor skulle ikke de samme menneskene tilby en kommuneansatt for å få en byggesak, som høster protester fra naboer og andre engasjerte, igjennom?

513483

Vi har en av de fremste korrupsjonsjegerne i verden her i landet. Eva Jolie har gjort store ting i Frankrike og hevder at det er mye skjult korrupsjon i Norge.

Det tror jeg på.

org_9788248908173

Det er noe så nedrig med det å la seg bestikke, å ta imot penger for å ta en avgjørelse i en sak som angår fellesskapet. Å få lov til å sette opp et hus som sjenerer andre og som ikke ellers ville ha gått igjennom bare fordi du kan betale for deg – i all hemmelighet. Det er for jævlig. Vi vil ikke ha bestikkelige byggesaksbehandlere! Og ikke noen andre behandlere heller som lar seg bestikke. Hold dere for gode for den slags, dere kommuneansatte og andre ansatte. Slikt vil vi ikke ha her til lands!

Og dere ordentlige journalister som gjerne vil avsløre snusk: kast dere over deres kommuner og gjør en undersøkelse! Kanskje vi kan få flere fram i lyset, og sett dem midt i rampelyset så vi kan se hvem disse er som lar seg fornedre til å bli lovbrytere.

Takk for oppmerksomheten!

Dette innlegget ble publisert i Lokalsamfunnet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s