Tønsberg vandrerhjem – nå også bruktbutikk


Tønsberg har et av de beste vandrerhjemmene i verden! Det har vi hørt lenge.

vandrerhjem

Beliggenheten i Dronning Blancas gate rett under Slottsfjellet er ideell. Her er man i nærheten av historien, det er stille og landlig samtidig som man er midt i byen og rett ved tilkomststeder som jernbanestasjon og buss.

6814587

Men det aller beste ved dette overnattingsstedet er vertinnen og hennes interesse for mennesker og gjenbruk. Margrethe Horne har alt hva en vandrerhjemvertinne skal ha: godt humør, glad i mennesker, snakker gjerne med folk, innstilt på service, har øye for miljø og atmosfære og elsker gamle ting!

tønsberg-vandrerhjem-2

Det siste fikk hun vist fram i forrige uke da hun inviterte til åpning av bruktbutikk på vandrerhjemmet. Vi har lest i avisen om hennes kjærlighet til gamle ting, hvordan hun plukker opp møbler på gaten eller på loppemarkeder, haler dem til vandrerhjemmet og får dem satt i stand om nødvendig. Det viser seg at hun i mange år har drømt om å åpne en bruktbutikk. Nå har hun virkeliggjort drømmen.

Tønsberg Vandrerhjem

I et lite rom ved resepsjonene har hun satt inn en mengde gamle ting som møbler, klær, sko, vesker, dekketøy og mye annet, og der skal det være åpent en dag i uken for salg selv om hun egentlig ikke har lyst til å selge noe av det.

For å markere åpningen av butikken inviterte hun venner og kjente til en artig kveld med fokus på gamle ting.

tonsberg-vandrerhjem

Tema for kvelden var 60-tallet. Noen hadde funnet frem miniskjørt og satt opp håret, tatt på seg gamle, spisse sko som fortalte om et annet ti-år. På vandrerhjemmet hadde de nettopp fullført oppussingen av et 60-tallsrom. Tapet, lamper, en teakstol og filmstjerner på veggen. Det er blitt riktig 60-tallsatmosfære der inne!

IMG_4348

Vi ble møtt med et glass brus som velkomst, så fikk vi se butikken og dernest kunne vi gå og se inn i noen av rommene som sto åpne for anledningen. Det er imponerende hvordan Margrethe har klart å skape en spesiell atmosfære i hvert enkelt rom. Det skyldes særlig alle de gamle tingene hun har plassert der. Ingen senger er like, alle stoler er forskjellige, og her er lamper av alle slag. Sengetepper og gulvtepper, bilder og broderier, alt har en litt nostalgisk smak, og man blir sjarmert. I gangene står det kommoder og benker, stoler og nattbord sikkert hentet fra bruktbutikker og loppemarkeder, og kanskje noen er funnet på gata når grovavfall blir utplassert på fortauene. Det er spennende å studere alle detaljene.

Da vi hadde gått litt og sett oss omkring, var det samling i spisesalen med litt 60-talls musikk, og så var det innlegg av forskjellige folk. Vi fikk høre et meget interessant foredrag om gamle leker av Terje Løkeberg fra Løkeberg antikk. Han kunne fortelle oss at det var importforbud på leker i Norge fra 1946 til 1962. Alle leker ble da laget her i landet, og mange av dem er ganske mye verdt nå i ettertid fordi de er så sjeldne. Vi fikk også se noen eksemplarer.

tønsberg-vandrerhjem-7

Så fikk vi høre om sommerens Shakespeare oppsetning av Thesbiteateret, og Geir Johnsen fortalte om sin Munch forestilling i Åsgårdstrand.

Marina fra Russland fortalte om seg selv og sitt arbeid på vandrerhjemmet, og så var det bevertning. Rekecocktail og rullekake! Mmmm!

Det ble en hyggelig og lærerik kveld i god atmosfære med morsomme mennesker og artig prat.

IMG_4347

Om du trenger overnatting til gjester i Tønsberg, anbefales vandrerhjemmet. Her har de 24 rom, de fleste med bad, og her er mangesengsrom , enkeltrom og dobbeltrom. Du får garantert en fin opplevelse uansett. Eller om du går tur til Slottsfjellet, kan man ta en tur innom bare for å hilse på og se på alle de rare tingene der. Flott at vi har et slikt sted i Tønsberg!

 

Dette innlegget ble publisert i De som vil noe mer, Lokalsamfunnet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s