Huset med den nye glassverandaen på Treidene


Det er nesten ute på Verdens Ende, men ikke helt. Torås fort og Tjøme radio er nærmeste nabo, så da vet de lokale hvor det er.

IMG_4369

Der ligger det et gult hus med mansardtak som stammer fra 30-årene. For fem år siden slo Reidun seg ned i dette huset som er naboen til huset hun vokste opp i.

Det er ikke tvil om at noen får mer gjort enn andre. Med en gang man kommer inn gjennom porten til dette huset, kjenner man det. Ikke bare kjenner, men ser det også. Her er sirlige blomsterbed, store rosebusker, plattinger for kosekroker og utemøbler med levegg og springvann. Her er høner og vaktler, katter og glassveranda. Den siste har Reidun tegnet og beregnet selv. Vinduene er spesiallaget etter hennes mål, og nå holder hun på med trappen som har modell fra Eidsvoll, ganske komplisert med tre i en.

IMG_4368

Inne er kjøkkenet renovert etter eget hode, balkong i andre etasje med utsikt til sjøen, stuer i første etasje med plass til mange gjester.

Helt her ute i havgapet har hun jammen klart å lage en spisekrok ute der det er le for vinden også. Her sitter man behagelig i en sofa med puter, og selv om det ikke er akkurat varm sommer om dagen, går det helt fint å sitte her og nyte både reker og jordbær og en kaffe attåt.

IMG_4375

Når man vet at damen har full jobb og eget firma, tre voksne barn og barnebarn og er midt i 60-årene, aner man at energien er ulikt fordelt på folk. Her er det bare å ta av seg hatten. Kanskje har hun fått det med seg i oppveksten der de var 8 søsken med noen svært kreative foreldre som drev gartneri? Den forklaringen holder ikke helt til mål, men kanskje langt på vei?

IMG_4373

En opplevelse er det i alle fall å se at noen klarer å gjøre så mye med et hus og en hage.

Min verden har stort sett vært utenfor gjerdet.

 

 

Dette innlegget ble publisert i Økologi og miljø, Hverdagsbetraktninger, Lokalsamfunnet. Bokmerk permalenken.

3 svar til Huset med den nye glassverandaen på Treidene

  1. Anne Rød sier:

    Vi er heldige som blir invitert innafor! Dønn enig i alt du skriver!

  2. Ranveig sier:

    Flott skildret, hilsen stolte døtre:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s