Sommerens hverdager på hell


Denne bloggen heter Høydepunkter i hverdagen, og jeg har forsøkt å finne frem til punkter i hverdagen som er verd å merke seg. Denne sommeren har vært en lang rekke hverdager. Jeg har beveget meg innenfor en liten radius, vært til stede i det daglige, fulgt med på været og veksten i hage og utmark. Det er da interessant å prøve å se tilbake på sommeren og forsøke å fiksere blikket på noe. Det er vanskelig. Dagene går i ett, som en lang rekke av det samme selv om ingen dag har vært lik den andre.

IMG_4265

Den største overraskelsen er de to små og tilsynelatende stusselige agurkplantene jeg kjøpte på vårmarked i Bærum i slutten av mai. De kom i jorda noen dager senere, og har siden da vokst seg svære, og nå høster vi inn 2-4 agurker hver dag. Det er et lite mirakel! Og det er ren hverdag!

IMG_4362

Den 2. juli var de blitt så store der de står ved siden av chili plantene på høyre side.

IMG_4400

Her er de samme plantene 29. juli. Blomstene er kommet, og fruktene kommer snart. Chilien har allerede frukt.

IMG_4429

Slik ser de ut i dag 15. august. Det går an om man er til stede hver dag og passer på å vanne når det blir tørt…

Nå er det midt i august. Det er Napoleons fødselsdag, Maria himmelfart og Indias frigjøringsdag, 70 år siden de rev seg løs fra Storbritannia. Høstkalenderen fylles opp, og noe nytt skal begynne. Her på Hvasser har butikken fått kortere åpningstider, spisestedene og fiskebutikken er stengt, parkeringen blir gratis igjen og det er roligere dager med færre folk og mindre trafikk. Vi puster lettet ut. Juli er over! Og takk for det. Ikke minst er støyen fra brygga på det som skulle være stille sommerkvelder, borte. Vi overlevde og kan se frem til 10 måneder med ro.

Mine hverdagssysler fortsetter. De siste dagene med maling. I dag så det slik ut der jeg stablet meg oppe på kjellerlemmen for å komme til under vinduet.

IMG_4430

Takk for i sommer!

 

Dette innlegget ble publisert i Fotografer, Hverdagsbetraktninger, Lokalsamfunnet. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s